Γεράσιμος Μανωλίδης
Παναγιώτης Μελαχρινός: Με τη γραπτή δήλωση του σαν απάντηση στον ΣΕΓΑΣ, ουσιαστικά πιστοποιεί την είσοδό του σε πολιτικά παιχνίδια.

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός άρχισε να υπογράφει πολιτικά γραμμάτια αφήνοντας την «αθλητική φορεσιά» στην άκρη

Με τη γραπτή δήλωση του σαν απάντηση στον ΣΕΓΑΣ, το μέλος του Δ.Σ. ουσιαστικά πιστοποιεί την είσοδό του σε πολιτικά παιχνίδια που σκοπό να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός θέλησε να απαντήσει/τοποθετηθεί στην ενημέρωση της ομοσπονδίας για τη Γ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Ο γνωστός οικονομολόγος ξεδιάλυνε το τοπίο σε ότι αφορά τις προθέσεις του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα πως σκοπός του είναι να κάνει πολιτικά παιχνίδια.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Με τον τρόπο δηλαδή που τελειώνει την τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Μελαχρινός στη δήλωσή του:
«Οι συντάκτες αυτού του «σοβιετικού» τύπου και «γκεμπελίστικων» προδιαγραφών δελτίου τύπου οφείλουν να παρουσιάζουν την αλήθεια, πέρα από κάθε σκοπιμότητα και προσπάθεια «δολοφονίας» χαρακτήρων, ειδικά όταν χρησιμοποιούν την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας». Τελειώνει δε λέγοντας: «με αθλητικούς χαιρετισμούς, Μελαχρινός Παναγιώτης, Φίλαθλος, Μέλος Δ. Σ. ΣΕΓΑΣ.

Το συγκεκριμένο σχόλιο μπορεί να αφορά μόνο μία παράγραφο. Εφόσον αναφέρεται σε δολοφονία χαρακτήρα, πάντα με βάση την κοινή λογική, πρέπει να εννοεί το παρακάτω:
«Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Βασίλης Οικονόμου δε συμφώνησε με την θέση της προέδρου και πρότεινε τη διεξαγωγή της συνέλευσης στις 26-27 Μαρτίου διαδικτυακά και με την ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ. Την πρόταση του Βασίλη Οικονόμου για διεξαγωγή της συνέλευσης μέσω του διαδικτύου, υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μελαχρινός».

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός πέφτει στην παγίδα να επιβεβαιώσει τις Κασσάνδρες που θέλουν αυτή η αλλαγή στάσης να οφείλεται σε εξυπηρετήσεις πολιτικών παιχνιδιών. Είναι γνωστό πως πολιτική στέγη του κ. Μελαχρινού αποτελεί ο Νίκος Παππάς. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα σε ότι έχει να κάνει την προανακριτική επιτροπή που συστήθηκε για τη διερεύνηση όσων έλαβαν χώρα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Το «άνοιγμα» προς τις θέσεις του Βασίλη Οικονόμου από τον Παναγιώτη Μελαχρινού είναι δεδομένο. Το πιστοποιεί ο ίδιος με τα όσα έγραψε. Στην τοποθέτησή του είναι ξεκάθαρο πως διαφωνεί με την πρόταση της προέδρου, Σοφίας Σακοράφα, για δια ζώσης Γενική συνέλευση (αλήθεια, ποιος φοβάται τη δια ζώσης Γενική Συνέλευση;) και είναι πιο κοντά στις θέσεις του έτερου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας. Η μόνο διαφορά που διαπιστώνει κανείς με τον Βασίλη Οικονόμου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής και ενδεχομένως ο τρόπος της διαδικτυακής συνέλευσης.

Οι βαριοί χαρακτηρισμοί και η πολιτική αντιπαράθεση

Μα δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος πως με όσα γράφει ουσιαστικά επιτρέπει συνειρμούς που θέλουν να βγαίνει μπροστά για χάρη του Νίκου Παππά τείνοντας χείρα βοηθείας σε έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας; Δεν καταλαβαίνει πως με τέτοιες πρακτικές ουσιαστικά ζημιώνει τον πολιτικό του συνεργάτη; Δεδομένα, αν ο Νίκος Παππάς γνώριζε πως συντάσσεται με τον Βασίλη Οικονόμου, δεν θα επικροτούσε τη συγκεκριμένη στάση.

Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, δεν πρέπει αν υιοθετούμε τέτοιες σκέψεις. Δεν μπορεί άλλωστε να ενεργεί με τέτοια αφέλεια ο Παναγιώτης Μελαχρινός έχοντας μπει στη διαδικασία να υπογράφει πολιτικά γραμμάτια. Από την άλλη, η χρησιμοποίηση χαρακτηρισμών όπως «σοβιετικού Τύπου» και «γκεμπελίστικων προδιαγραφών» για ένα Δελτίο Τύπου χωρίς χαρακτηρισμούς δείχνουν πως έχει ο Παναγιώτης Μελαχρινός έχει αφήσει στην άκρη τους αθλητικούς χαιρετισμούς που –εκ του αποτελέσματος- καπηλεύεται, έχοντας υιοθετήσει –χωρίς καμία περιστροφή, ασχέτως αν δεν το παραδέχεται- τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Το συγκεκριμένο λεξιλόγιο ναρκοθετεί πολιτικά παιχνίδια, προδιαθέτει διαμάχη από ένα σκληρό πολιτικό ροκ άλλων δεκαετιών, δείχνοντας πως ο Μελαχρινός είναι «στα άρματα» και μάλιστα καβάλα σε ένα μπλε άλογο και προσπαθεί με τη ρητορική του να θολώσει τα νερά.

Σε ποιον δίνεις το κώνειο;

Πάντα στον αχόρταγο ανθρώπινο νου η πικρία είναι συνοδός και πολλές φορές αρωγός αρνητικών σκέψεων και συμπερασμάτων. Το αναφέραμε και παραπάνω. Δεν μπορεί ο Παναγιώτης Μελαχρινός να έγινε από τη μία μέρα στην άλλη τόσο ευάερος στο μυαλό του. Από την άλλη, να άγεται και να φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο επειδή δεν έγινε Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ; Άγνωσται αι βουλαί…

Το ερώτημα είναι ποιος του δολοφονεί τον χαρακτήρα; Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα; Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ο άνθρωπος που στήριξε στις εκλογές της ομοσπονδίας του κλασικού αθλητισμού; Ποιος επιθυμεί να παραποιήσει την αλήθεια; Δυστυχώς για τον ίδιο, η αντίδρασή του στο «ο Παναγιώτης Μελαχρινός συμφώνησε με την πρόταση του Βασίλη Οικονόμου», δεν είναι απλά υπερβολική είναι εξωπραγματική, μη εξηγήσιμη και ύποπτη. Μόνο το «μας πήρανε χαμπάρι» στέκει και εξηγεί τέτοια τοποθέτηση.

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός οικονομολόγος είναι, δεν γνωρίζει;

Οι δικαιολογίες για τον κορονοϊο και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα είναι φτηνές. Εξυπακούεται πως σε μία δια ζώσης Γενική συνέλευση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Αυτό που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι οι αναφορές για το κόστος αυτής.

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός να θυμίσουμε, παρότι δεν φαίνεται στην γραπτή του δήλωση, είναι οικονομολόγος και άριστος γνώστης των οικονομικών στοιχείων της ομοσπονδίας. Δεν γνωρίζει πως η Σοφία Σακοράφα ήταν αυτή που χτύπησε το χέρι της στο τραπέζι διακόπτοντας τη συνεργασία με Ασημακόπουλο και Παπαποστόλου στον Μαραθώνιο; Δεν έμαθε πως άνθρωποι του στίβου και επιστήμονες όπως για παράδειγμα ο Ζαχαρόγιαννης μπήκαν μπροστά αφιλοκερδώς και συνέβαλαν τα μέγιστα για να είναι η διοργάνωση άψογη πάρα τις δυσκολίες της εποχής; Και μάλιστα τα κατάφεραν χωρίς τα κόστη των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κάτι που ήταν και πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης στο ΣΕΓΑΣ να σταματήσουν.

Αλλά κι αν έχει τις διαφωνίες του ως οικονομολόγος για τις επικαιροποιημένες ανάγκες της ομοσπονδίας, για ποιο λόγο δεν τις εκφράζει στην πρόεδρο; Στο τέλος της ημέρας ποιος ήταν ο λόγος να δημοσιοποιήσει μια ανακοίνωση που κλείνει με τέτοιο επίθεση προς την ομοσπονδία όταν θα μπορούσε απλά να πράξει το ίδιο, στη μορφή διευκρινήσεων;

Ας το ξεκαθαρίσουμε εμείς λοιπόν. Δεν υπάρχει καμία δολοφονία χαρακτήρα. Ο Παναγιώτης Μελαχρινός στρατοπέδευσε σε άλλο σημείο από την αρχική του βάση. Αυτό καταδεικνύουν οι πράξεις του, αυτό προσυπέγραψε ο ίδιος με τη γραπτή του δήλωση. Το ότι φωνάζει για το αντίθετο, αλλά ουσιαστικά αδυνατεί να το αποδείξει, όχι απλά επιβεβαιώνει πως πέρασε στην αντίπερα όχθη, αλλά δείχνει κιόλας πως το έκανε και με άκομψο τρόπο.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία