Γιάννης Μαμουζέλος
Ο Γιάννης Μαμουζέλος γράφει για την απόρριψη της πρότασης της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, για Γ.Σ δια ζώσης. Ποιος τη φοβάται;

Ποιος φοβάται τη «Βιρτζίνια Γουλφ»;

Ο Γιάννης Μαμουζέλος γράφει για την απόρριψη της πρότασης της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, για Γ.Σ δια ζώσης. Ποιος τη φοβάται;

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τη στιγμή που ολοένα και διευρύνεται ο διάλογος ή ο προβληματισμός κυβερνώντων, ειδικών και κοινωνίας (όχι μόνο την ελληνική…) αν πρέπει να περιοριστούν δραστικά ή και να αρθούν τα μέτρα για την πανδημία, η εναντίωση πλειοψηφίας των συμβούλων των ΣΕΓΑΣ στην πραγματοποίηση δια ζώσης ΓΣ ξενίζει σφόδρα!

Βλέπω στη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ότι δεν πέρασε η πρόταση της προέδρου για ΓΣ σε χώρο της Τεχνόπολης στην Αθήνα (υποθέτω στο ωραίο αμφιθέατρο που διαθέτει το συγκρότημα) στις 19 Μαρτίου και πως ο -ουσιαστικός επικεφαλής της «αντιπολιτευόμενης» παράταξης- κ. Οικονόμου πρότεινε τις 26-27 Μαρτίου διαδικτυακά!

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να δώσω εξήγηση, έστω κι αν συντάχθηκαν με την δεύτερη επιλογή και σύμβουλοι της πλευράς της προέδρου κ. Σακοράφα! Υποθέτω ότι κύριος λόγος θα ήταν να προφυλαχθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων από την πανδημία, να μη διακινδυνεύσουν να απαντηθούν με τον ..κακόβουλο ιό κι αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας κ.α.

Μα ήδη χαλάρωσαν κάποια μέτρα και όλοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό και εξωτερικό, πάνε ταβέρνες, θέατρα, σινεμά, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α., ενώ πρόσφατα και η συνέλευση και οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ έγιναν με φυσική παρουσία, όπως βέβαια συνεδριάζει και η Βουλή των 300, όπου υποθέτω πως μετέχουν οι παράγοντες-βουλευτές του στίβου!

Μπορεί να κάνω και κάποιο λάθος και να είναι άλλοι οι λόγοι που δεν επέτρεψαν σε 12 συμβούλους του ΣΕΓΑΣ να δεχτούν την πρόταση να βρεθούν μετά από δύο χρόνια απομάκρυνσης και πάλι κοντά οι εκπρόσωποι, που μάλλον νιώθουν …έρημοι κι απρόσωποι, όπως έχει τραγουδήσει κι ο Σαββόπουλος!

Ίσως να προβληθεί η οικονομική δυσανεξία του ΣΕΓΑΣ, η αποφυγή εξόδων διαμονής και μετακίνησης των εκπροσώπων ή διατροφής για μια ημέρα κ.α. Αλλά δεν μου φαίνονται πολύ ισχυρά…

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μαθαίναμε τι φοβούνται όσοι προκρίνουν διαδικτυακή ΓΣ και ψηφοφορία μέσω Zoom… Φυσικά είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι υποκαθιστά μια συνέλευση δια ζώσης το «παραθυράκι» στο λαπτοπ και ο συχνά «κακός» ήχος ή η αποσπασματική παρακολούθηση των παρεμβάσεων κ.α.

Έως να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις και βάσιμες αιτιάσεις δικαιούμαστε να πιστεύουμε ή ότι …κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή πως κάποιοι φοβούνται τη …Βιρτζίνια Γουλφ του ΣΕΓΑΣ! Μόνο που δεν μπορώ να τη σχηματοποιήσω αυτή τη στιγμή…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος - Αρθρογραφία