Άλμα εις μήκος
Ένας από τους εφήβους που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν ήταν ο Νίκος Σταματονικολός που αγωνίστηκε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Κ20.

Ο Νίκος Σταματονικολός ξεκίνησε με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Κ23

Ο Νίκος Σταματονικολός πέτυχε φέτος ατομικό ρεκόρ τόσο στον ανοιχτό με 7,62μ. στο Κάλι, όσο και στον κλειστό με 7,44μ. στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένας από τους εφήβους που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν ήταν ο Νίκος Σταματονικολός που αγωνίστηκε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Κ20.

Ο νεαρός άλτης είχε προκριθεί με 7,62μ. στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι, που ήταν ατομικό του ρεκόρ και είχε καταλάβει την 12η θέση. Επίσης, είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ντενιζλί με 7,72μ., ένα μεγάλο άλμα που ήταν οριακά με ευνοϊκό άνεμο (+2,3). Μια επίδοση που την έχει και θα την κυνηγήσει τη νέα σεζόν. «Η προετοιμασία πάει καλά και κάποια μικρά προβλήματα που είχαμε, τα έχει ξεπεράσει και είναι αρκετά καλά. Οι προπονήσεις γίνονται στο ΟΑΚΑ και είναι σημαντικό γιατί γυμναζόμαστε δίπλα στα γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι και του Δημήτρη Βασιλικού», λέει στο Stivostime ο προπονητής του Νίκου Σταματονικολού, Παναγιώτης Μπαλταδούρος. Ο παλιός πρωταθλητής και νυν προπονητής έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ, που περιλαμβάνει και τα αδέλφια Νίκος και Ανδρέας Σταματονικολός.

«Ο Νίκος έχει ως μεγάλο στόχο τη νέα χρονιά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία και στόχος είναι να σταθεροποιηθεί σε καλά άλματα. Γι’ αυτό θα μπει σε αγώνες στον κλειστό με στόχο τη βελτίωση», καταλήγει ο Παναγιώτης Μπαλταδούρος.

Ο 19χρονος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 7,44μ. που σημείωσε φέτος όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Βελιγράδι. Επίσης, στον ανοιχτό είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες. Ένα αξιοσημείωτο είναι ότι η World Athletics έχει περάσει από λάθος την επίδοση και τη νίκη του Νίκου, στον αδελφό του Ανδρέα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία