Άλμα εις μήκος
Ο Νίκος Σταματονικολός ήταν από τους αθλητές που εντυπωσίασαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με 7,44μ.

Ο Νίκος Σταματονικολός στο Πανελλήνιο κλειστού για το όριο! Με το βλέμμα στο Κάλι

Ο Νίκος Σταματονικολός θα προσπαθήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ να πιάσει το όριο (7,55μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Νίκος Σταματονικολός ήταν από τους αθλητές που εντυπωσίασαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με 7,44μ.

Μια επίδοση, που σημειώθηκε στη διοργάνωση που έγινε στο Βελιγράδι και αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον κλειστό και απόλυτο ρεκόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει βάλει τις βάσεις εν όψει του ανοιχτού και του μεγάλου του στόχου που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Ο νεαρός γυμνάζεται με τον παλιό πρωταθλητή Παναγιώτη Μπαλταδούρο και κοντεύουν πέντε χρόνια που είναι μαζί. Η βελτίωση του μηκίστα του ΓΣ Ηλιούπολης είναι μεγάλη. Από 5,40μ. όταν ήταν στο φυτώριο στον Εθνικό ΓΣ έφθασε σε άλματα πάνω από 7,40μ. Φέτος ν’ αναφέρουμε ό,τι πήρε τη μεταγραφή στον ΓΣ Ηλιούπολης.

«Ο Νίκος είναι σημαντικό ότι στον αγώνα είναι μαχητής. Περιμέναμε μια τέτοια εμφάνιση στους Βαλκανικούς Αγώνες. Τώρα συνεχίζουμε τις προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά. Ο επόμενος αγώνας είναι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ. Θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει από τώρα το όριο (7,55μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Κάλι και ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό του μήκους», λέει στο Stivostime ο Παναγιώτης Μπαλταδούρος.

Ο 18χρονος είναι σημαντικό ότι κατάφερε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, παρά ότι ήταν άτυχος από έναν τραυματισμό του. Σε τροχαίο είχε χτυπήσει και έκανε επέμβαση στο χιαστό και στο μηνίσκο. Μια πετυχημένη εγχείρηση που είχε κάνει ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ Διονύσης Χίσσας. «Με περίπου δύο μήνες προπόνηση ο Νίκος είχε καταφέρει να κάνει 7,34μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Ξεκινήσαμε τον Μάιο προπόνηση και τον Ιούλιο πλησίασε το ατομικό του», λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής. Ο Νίκος Σταματονικολός έχει πηδήξει στον ανοιχτό 7,35μ. το 2020 στη Λάρισα. Με το 7,34μ. είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Κ20 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα διαβάζει αφού θέλει να δώσει πανελλήνιες με προτεραιότητα να περάσει σε ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων- Μηχανικών.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία