Ρίψεις
Μια ξεχωριστή εμπειρία αναμένεται να βιώσουν όσοι μετάσχουν στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Ο ΣΕΓΑΣ κατεβάζει αποστολή 30 ατόμων στο χειμερινό ρίψεων στο Ηράκλειο και με κατηγορία Ε

Το 7ο χειμερινό κύπελλο ρίψεων είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια ξεχωριστή εμπειρία αναμένεται να βιώσουν όσοι μετάσχουν στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ σε συνεννόηση και πρόταση των τεχνικών αναβάθμισε τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Άλλη μια σημαντική κίνηση της Ομοσπονδίας, που δίνει άλλο χαρακτήρα στις ρίψεις. Την εβδομάδα εκείνη θα βρίσκονται στην πόλη της Κρήτης περίπου 30 αθλητές με τους προπονητές τους, όπου τα έξοδα καλύπτει η Ομοσπονδία.

Ο αγώνας, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 5 Μαρτίου θα μοιραστεί σε δύο αθλητικές εγκαταστάσεις. Το στάδιο «Ελευθερίας» και το Παγκρήτιο στάδιο. Στο δεύτερο, στο κεντρικό στάδιο θα γίνει ο ακοντισμός.

Μια διοργάνωση που αναμένεται να αποτελέσει γιορτή για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Θα γίνουν τα αγωνίσματα των ρίψεων σε όλες τις κατηγορίες.

Διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Ηρακλείου, το ΕΑΚ Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Όπως προαναφέραμε σε συνεννόηση του τεχνικού διευθυντή Χρήστου Μελέτογλου με τον υπεύθυνο ρίψεων Χρήστο Παπαδόπουλο και τη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ η διοργάνωση αναβαθμίστηκε. Εντάχθηκε στην κατηγορία Ε της World Athletics. Γεγονός που θα δώσει βαθμούς στους αθλητές για το σύστημα ράνκινγκ.

Μάλιστα, εν όψει των αγώνων ο συντονιστής ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος πήγε στην Κρήτη.

Είδε τις δύο εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες, συναντήθηκε με τους υπευθύνους και συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Νωρίτερα είχε σειρά επαφών με αθλητές και προπονητές της περιοχής.

 Ο Χρήστος Παπαδόπουλος με τον προπονητή Γιάννη Αντωνακάκη και τους αθλητές Καλογεράκη, Αυγερόπουλο, Μανιού και Πιτσιδόπουλο

Αναμένεται να δούμε πολλούς Έλληνες πρωταθλητές, όπως στη σφυροβολία τους Χρήστο Φραντζεσκάκη και Μιχάλη Αναστασάκη. Στη δισκοβολία την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στον ακοντισμό την Ελίνα Τζένγκο κ.α. Το 7ο κύπελλο ρίψεων θα αποτελέσει και ένα δυνατό τεστ εν όψει της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία μία εβδομάδα αργότερα.

Ν’ αναφέρουμε ότι πριν από τον αγώνα του Σαββάτου θα προηγηθεί μίνι καμπ και θα υπάρχουν δύο σεμινάρια. Ένα θα αφορά τις ρίψεις και ένα το ΕΟΚΑΝ.

Αυτές τις ημέρες γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής. Πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (ώρα 14:00) στην ηλεκτρονική διεύθυνση entries@segas.gr.

Δείτε την προκήρυξη και τα έντυπα συμμετοχής

Φωτογραφία: azsportsimages

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία