Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων 10.000μ.
Ο Μάριος Αναγνώστου κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. που έγινε στη Λαμία. Τώρα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό.

Ο Μάριος Αναγνώστου ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Ο Μάριος Αναγνώστου και η Ειρήνη Τσουπάκη αναμένεται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. στις 28 Μαΐου στο Πασέ της Γαλλίας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μάριος Αναγνώστου κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. που έγινε στη Λαμία. Τώρα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λαμία και στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο στάδιο της Καμαρίτσας. Είχε ένα επιπλέον κίνητρο και τερμάτισε πρώτος σε 29.20.42. Ο δρομέας της Αναγέννησης Λαμίας διατήρησε τον τίτλο του και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Είχε 29.36.64 από το 2019.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Ο στόχος ήταν να κάνουμε καλές επιδόσεις. Βγήκε και είμαι ευχαριστημένος και από την επίδοση και την τακτική που ακολούθησα στην κούρσα», λέει στο Stivostime ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα που τονίζει: «Μπορώ να πω τώρα ότι κάνω επιδόσεις όπως οι παλιοί μεγάλοι πρωταθλητές, σαν τον προπονητή μου και τον Σπύρο Ανδριόπουλο. Τώρα θα συνεχίσω τις προπονήσεις με στόχο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. στη Γαλλία. Αυτό που θέλω είναι μια καλή εμφάνιση στη διοργάνωση. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία», καταλήγει ο 22χρονος.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. θα διεξαχθεί στο Πασέ στις 28 Μαΐου. Ο ΣΕΓΑΣ θα στείλει, όπως όλα δείχνουν μετά και το Πρωτάθλημα στη Λαμία, τους δύο νικητές στη Γαλλία. Εκτός από τον Αναγνώστου, στις γυναίκες κέρδισε η Ειρήνη Τσουπάκη με 35.57.35. Η δρομέας του ΓΣ Αμαρουσίου, ως γνωστόν ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Έχει ατομικό ρεκόρ στο 10άρι 34.51.02 από πέρσι τον Δεκέμβριο στα Λιοφίλια.

Ο Αναγνώστου μίλησε και για τη διοργάνωση που έγινε στη Λαμία. «Ήταν πολύ σημαντικό που έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Λαμία. Ήρθε ο κόσμος και παρακολούθησε τις προσπάθειές μας και ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση. Χρειαζόμαστε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη μας. Καλό είναι να το δουν οι υπεύθυνοι και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να γίνουν εργασίες και βελτιώσεις στο στάδιο».

Φωτογραφία: azsportsimages

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία