Ο Μάριος Αναγνώστου ήταν ο νικητής στα 10χλμ. ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη την Κυριακή στην Πηγή Τρικάλων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση σε 29.03 και έσπασε το ρεκόρ διαδρομής. Μια επίδοση που είχε ο Κώστας Γκελαούζος με 29.17 από τον περσινό αγώνα που είχε γίνει τέλη Οκτωβρίου. Ο Αναγνώστου, που γυμνάζεται με τον Σάββα Κουμπούρα, δεν είχε πάρει μέρος στην περσινή διοργάνωση και έκανε δυναμική επιστροφή. Άλλωστε ένας από τους στόχους του δρομέα της Αναγέννησης Λαμίας είναι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 10.000μ.

«Ο προπονητής μου, μου είπε να μπω να κάνω την κούρσα μου όπως την είχα προγραμματίσει. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από την αρχή ακολούθησα τις οδηγίες του προπονητή μου και βγήκε αυτό που θέλαμε. Έκανα μεγάλο ρεκόρ διαδρομής και έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση, βελτιώνοντας την πολύ καλή επίδοση που πέτυχε τον Οκτώβριο ο Γκελαούζος. Θα μπορούσα να έχω σπάσει το φράγμα των 29.00, ωστόσο δεν πειράζει. Το συναίσθημα σήμερα με την έντονη παρουσία του κόσμου, ήταν πραγματικά πολύ όμορφο και εμένα πραγματικά με βοήθησε. Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσω τι θα τρέξω το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο κλειστού στο ΣΕΦ. Στόχος της χρονιάς είναι να πάρω μέρος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου».

Σε ό,τι αφορά την κούρσα, δεύτερος τερμάτισε ο Μάρκος Γκούρλιας (Παναξιακός) με 29.19 και τρίτος ο Γιώργος Τάσσης (ΓΣ Σπαρτιατικός) σε 30.28.