Ο Φρεντερίκ Νταζέ αποφάσισε στα 29 του χρόνια να τελειώσει την καριέρα του στον στίβο. Ο Γάλλος πρωταθλητής θα συνεχίσει με τα Highland Games.

Θα βγάλει το σορτσάκι και θα βάλει το κιλτ (!) ο κορυφαίος σφαιροβόλος της Γαλλίας, καθώς του αρέσουν οι σκωτσέζικοι αγώνες. Οι αγώνες Highland είναι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κυρίως στην Σκωτία, αλλά έχουν διαδοθεί και σε άλλες χώρες. Είναι τρόπος να γιορταστεί η κουλτούρα της Σκωτίας και των Κελτών, ειδικά εκείνων στα Highlands της Σκωτίας. Έχει πάρει μέρος σε αγώνες με ρίψεις βαριών αντικειμένων. Έτσι, αποφάσισε τη δύναμή του ο ύψος 1,92μ. και βάρους 120 κιλών να τη διοχετεύσει εκεί.

Ο Φρεντερίκ Νταζέ είναι κάτοχος του ρεκόρ Γαλλίας στη σφαιροβολία με 20,75μ. από το 2021. Αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 9 Ιουλίου σε μίτινγκ στη Νις. Απέσυρε για προσωπικούς λόγους τη συμμετοχή του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ανεβασμένο επίπεδο του αγωνίσματος στον κόσμο. Αναδείχθηκε έντεκα φορές πρωταθλητής Γαλλίας. Καταλήγοντας στο μήνυμά του έγραψε: «Η περιπέτειά μου ως αθλητής συνεχίζεται σε ένα νέο άθλημα που με παρέσυρε από την πρώτη διοργάνωση: Τους αγώνες Highland».