Άλμα επί κοντώ
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν και στον πρώτο του αγώνα πέρασε τα 5,83μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού.

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το… καλημέρα 5,83μ., όριο για το Ευρωπαϊκό και απόλυτο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στο επί κοντώ που ήταν 5,81μ. και το είχε σημειώσει πέρσι σε δύο μίτινγκ σε Ουψάλα και Κλερμόν- Φεράν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν και στον πρώτο του αγώνα πέρασε τα 5,83μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε με το.. καλημέρα ότι είναι σε καλή κατάσταση και ήταν εξαιρετικός στο διεθνές μίτινγκ στην Καρλσρούη. Με τα 5,83μ. έκανε απόλυτο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 5,81μ. στον κλειστό από πέρσι που έκανε δύο φορές στα μίτινγκ σε Ουψάλα και Κλερμόν- Φεράν και στον ανοιχτό 5,80μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο. Όπως προαναφέραμε εξασφάλισε και την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, αφού το όριο είναι 5,82μ. Να σημειώσουμε ότι έπιασε το όριο (5,81μ.) και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.

Ο άλτης, που γυμνάζεται με τον πατέρα του Χάρη Καραλή, ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,35μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως τα 5,50μ. και τα 5,60μ. Στη συνέχεια άφησε τα 5,66μ. και υπερέβη τα 5,72μ. με τη δεύτερη, για να αφήσει τα 5,78μ. και να επιχειρήσει στα 5,83μ. που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Μετά ο πήχης πήγε στα 5,88μ. όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Στο διεθνές μίτινγκ της γερμανικής πόλης κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από τον Αμερικανό Κ.Σ. Λάιτφουτ και τον Αυστραλό Κέρτις Μάρσαλ, όπου πέρασαν τα 5,83μ. με την πρώτη και νικητής ήταν ο πρώτος που είχε περάσει και τα 5,78μ. με την πρώτη. Πάντως και οι τρεις σημείωσαν τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο.

Στο μίτινγκ στην Καρλσρούη η Σέρβα Ιβάνα Βουλέτα κέρδισε στο μήκος με 6,76μ., που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, που κατείχε η Σουηδέζα Κάντι Σάνια με 6,75μ. σε αγώνα στο Γκέτεμποργκ. Σημειώθηκαν και άλλες κορυφαίες επιδόσεις στα 3.000μ. ανδρών και γυναικών από τους Αιθίοπες Αμπντίσα Φαγίσα με 7.40.35 και Λεμλέμ Χαϊλού με 8.37.55 αντίστοιχα. Στο τριπλούν από την Κουβανή Λαντάγκμις Ποβέα με 14,64μ. που είναι ατομικό της, στα 800μ. από την Σλοβένα Ανίτα Χόρβατ με 2.00.44 που είναι ατομικό της και στα 1.500μ. από τον Βρετανό Τζορτζ Μιλς με 3.35.88 που είναι ατομικό του. Τέλος, στην κούρσα που έκλεισε το πρόγραμμα του μίτινγκ, τα 60μ. γυναικών η Βρετανίδα Ντίνα Άσερ-Σμιθ ήταν νικήτρια με 7.04 που είναι εθνικό και ατομικό ρεκόρ.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία