Μαραθώνιος
Την περασμένη Κυριακή στο μαραθώνιο στη Βαλένθια ο Κέλβιν Κίπτουμ και η Αμάνε Μπερίσο σημείωσαν τις 3ες καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών.

Ο δεύτερος ταχύτερος μαραθώνιος στην ιστορία η Βαλένθια

Ο Κέλβιν Κίπτουμ έτρεξε στη Βαλένθια σε 2:01.53 και η Αμάνε Μπερίσο σε 2:14.58 και το σύνολο των δύο είναι 4:16.51 που είναι ο δεύτερος ταχύτερος συνδυασμός όλων των εποχών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την περασμένη Κυριακή στο μαραθώνιο στη Βαλένθια ο Κέλβιν Κίπτουμ και η Αμάνε Μπερίσο σημείωσαν τις 3ες καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών.

Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος σε 2:01.53 και η αθλήτρια από την Αιθιοπία σε 2:14.58. Ο συνδυασμός των επιδόσεων των δύο αθλητών αν προσμετρηθεί δίνει 4:16.51. Είναι ο δεύτερος ταχύτερος μαραθώνιος στην ιστορία σε ό,τι αφορά τους χρόνους των δύο νικητών. Πλησίασαν την καλύτερη συνδυαστική επίδοση που είναι και αυτή από φέτος στο μαραθώνιο στο Βερολίνο. Ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε είχε τρέξει σε 2:01.09 και η Τίγκιστ Ασέφα από την Αιθιοπία σε 2:15.36 και το σύνολό τους είναι 4:16.46.

Εν τω μεταξύ μετά τη νίκη έκπληξη με το φοβερό χρόνο 2:14.58, ο προπονητής της Αμάνε Μπερίσο, Γκεμέντου Ντεντέφο πιστεύει ότι η αθλήτριά του μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ με «λαγούς» στα τελευταία χιλιόμετρα. «Στο τελευταίο μέρος, κανείς «λαγός» δεν τη βοηθάει. Αν κάποιος έρθει μαζί της, τη σπρώξει, εάν είναι προσωπικός της «λαγός» μπορούσε και τώρα να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Μπορεί να τρέξει 2:12, έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Σε άλλα αποτελέσματα από το μαραθώνιο στη Βαλένθια. Η Βρετανίδα Νατάσα Κόκραμ που τερμάτισε σε 2:26.14 έσπασε το ρεκόρ Ουαλίας, ενώ έγινε η 6η καλύτερη Βρετανίδα όλων των εποχών. Στα 50 της χρόνια η Ιταλίδα Κατρίν Μπερτόνε έκανε 2:34.14 και η Μέρι Περιέ από τον Μαυρίκιο τερμάτισε σε 2:34.35 και πέτυχε εθνικό ρεκόρ. Λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να τερματίσει ο Ελβετός κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στον ημιμαραθώνιο Τζούλιαν Βάντερς.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία