Γενικά
Στη διάρκεια του συνεδρίου της ABAF αποφασίστηκε του χρόνου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου να γίνει παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Συνέδριο ABAF- Το Βαλκανικό Μαραθωνίου παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας το 2023

Στο συνέδριο της ABAF αποφασίστηκε οι εργασίες του αγωνιστικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς θα γίνονται παράλληλα με τις εργασίες για καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στη διάρκεια του συνεδρίου της ABAF αποφασίστηκε του χρόνου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου να γίνει παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Η χώρα μας και ο ΣΕΓΑΣ θα αναλάβει τη διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου δρόμου που θα συμπέσει και με τον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ήταν μία από τις αποφάσεις των χωρών της Βαλκανικής Ένωσης που συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ABAF που διοργανώνει η χώρα μας.

Εκπρόσωποι από 22 χώρες της Ένωσης βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τον στίβο στην Ένωση και φυσικά να παρακολουθήσουν την βράβευση των κορυφαίων, που θα γίνει σήμερα στις 19.00 στο Grand Hyatt.

 ΣΕΓΑΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, να καλωσορίζει στην Ελλάδα τους παράγοντες από την βαλκανική ένωση και φυσικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομπιρ Καραμαρίνοφ, που για μία ακόμη φορά τιμά με την παρουσία του τη χώρα μας. «Χαίρομαι που η χώρα μας φιλοξενεί το Γκαλά στην Ελλάδα και που είναι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Βαλκανικής Ένωσης», είπε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε ακόμη από

τα μέλη της ABAF πώς από το 2024 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βουνού θα γίνει με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου. Τέλος, οι εργασίες του αγωνιστικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς θα γίνονται παράλληλα με τις εργασίες για καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Ο Βούλγαρος παράγοντας μίλησε για την ανάγκη η Βαλκανική Ένωση να ακολουθήσει τις αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ αναφέρθηκε και στη βαρύτητα που θα δοθεί στα δρομικά αγωνίσματα. Στην Αθήνα βρίσκονται και οι πρόεδρος της ABAF, ο Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς και ο Τούρκος Φατίχ Συντιμάρ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία