Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.
Ο Χρήστος Κοτίτσας, παρά τις ατυχίες που είχε μέσα στη σεζόν, κατάφερε να πετύχει διακρίσεις και να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στα 800μ.

Ο Χρήστος Κοτίτσας προετοιμάζεται με στόχο τη βελτίωση των ρεκόρ του

Ο Χρήστος Κοτίτσας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 1.47.00.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Κοτίτσας, παρά τις ατυχίες που είχε μέσα στη σεζόν, κατάφερε να πετύχει διακρίσεις και να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στα 800μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας βάλει βασικό στόχο τη νέα χρονιά να βελτιώσει τις επιδόσεις του και μαζί τη θέση του στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

«Οι συνθήκες είναι καλές ακόμη στη Θεσσαλονίκη, κρατάει ο καιρός και αυτό μας βοηθάει να βγάλουμε όγκο προπόνησης. Φυσικά όταν αρχίσουν τα κρύα θα είναι πιο δύσκολα και ίσως χρειαστεί μια προετοιμασία σε πιο ζεστά μέρη, πιθανότατα στην Κύπρο. Προσπαθούμε να κάνουμε καλό προγραμματισμό, γιατί ο Χρήστος έχει δραστηριοποιηθεί πολύ στη δουλειά που κάνει», λέει στο Stivostime η προπονήτριά του Πίτσα Παρχαρίδου.

Ο Χρήστος Κοτίτσας έχει τελειώσει φαρμακοποιός και ως γνωστόν δουλεύει κυρίως μέσω διαδικτύου. Φέτος ήταν μια «επεισοδιακή» χρονιά, καθώς πριν αγωνιστεί σε μίτινγκ στον ανοιχτό έπαθε δηλητηρίαση, στη συνέχεια κόλλησε Covid-19, που αυτά τον άφησαν πίσω και στις προπονήσεις του Μέσα σε όλα είχε και το περιστατικό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα, όπου έτρεξε στην αργή σειρά με ευθύνη του προπονητή Δημήτρη Σούλα και των διοργανωτών. «Θα μπορούσε να είχε πάρει σημαντικούς βαθμούς στο ράνκινγκ, που θα του έδιναν το δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Τώρα προετοιμαζόμαστε, αν πάνε όλα καλά για τον κλειστό και στη συνέχεια για τον ανοιχτό. Οι στόχοι είναι να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να ανεβεί στο παγκόσμιο ράνκινγκ», καταλήγει η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Ο 26χρονος αθλητής είχε κερδίσει στα 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη με 1.47.00 που αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ και ανέβηκε έκτος όλων των εποχών. Επίσης, μετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν και κατέλαβε την 5η θέση. Στον κλειστό έχει ατομική επίδοση 1.49.35 από το 2019 σε μίτινγκ στη Βιέννη.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία