Οι τρεις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, θα είναι παρούσες στο μίτινγκ ύψους στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η Ελεανόρ Πάτερσον που είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Όρεγκον, η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ που ήταν δεύτερη και η Έλενα Βαγιορτιγκάρα, τρίτη στη διοργάνωση, θ’ αγωνιστούν στο μίτινγκ ύψους που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα ονόματα των τριών αθλητριών, καθώς κι άλλων αλτριών και αναμένεται στο 29ο μίτινγκ που φιλοξενεί η πόλη της Σλοβακίας, να γίνει μεγάλος αγώνας.

Η Ουκρανή Μάχουτσικ, που πέρσι είχε κάνει ρεκόρ με 2,06μ., έχει ξεκινήσει τους αγώνες της και την περασμένη εβδομάδα στο Λβιβ πέρασε τα 2,00μ. Η Αυστραλή Πάτερσον έρχεται στην Ευρώπη για αγώνες και η Ιταλίδα Βαγιορτιγκάρα προετοιμάζεται με πρώτο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία WIT Silver.

Παρούσες θα είναι άλλες δύο Ουκρανές αθλήτριες με ατομικά ρεκόρ 2,00μ., η Ιρίνα Χεραστσένκο και η Ιουλία Λεφτσένκο και η Μαυροβούνια «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μαρία Βούκοβιτς.

Δυνατός αγώνας αναμένεται και στους άνδρες, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων 9 αλτών με ατομικά ρεκόρ 2,30μ. και πάνω. Θα είναι ο Κουβανός Λουίς Ζάγιας, ο Νεοζηλανδός Χάμις Κερ, ο Αυστραλός Μπράντον Σταρκ. Ο Μεξικανός Έντγκαρ Ριβέρα, ο Μπαχαμέζος Ντόναλντ Τόμας, ο Βρετανός Τομ Γκέιλ και ο Ελβετός Λόικ Γκας.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras