Η Μαρία Βούκοβιτς θα μπει σε φουλ αγώνες τη χειμερινή περίοδο με πρώτο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μαυροβούνια πρωταθλήτρια συνεχίζει την προετοιμασία της στην Αθήνα με την προπονήτριά της Ιωάννα Σιώμου και μαζί με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τατιάνα Γκούσιν.

Με την προπονήτριά της έχουν αποφασίσει και το πρόγραμμα αγώνων στον κλειστό τη φετινή σεζόν στο… δρόμο για την Πόλη. Αν πάνε όλα καλά θα ξεκινήσει τους αγώνες της την προσεχή Κυριακή στο μίτινγκ στο Λουξεμβούργο. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Γερμανία, καθώς στις 25 Ιανουαρίου θα πηδήξει στο μίτινγκ του Κότμπους. Τον Φεβρουάριο έχει κανονίσει τέσσερις αγώνες, στις 4 στο μίτινγκ του Χουστοπέτσε, στις 7 στο Τρίνετς, στις 9 στο Ούντινε και στις 15 Φλεβάρη στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η 30χρονη είχε μια εξαιρετική περσινή χρονιά, που κορυφώθηκε με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Πέτυχε και ατομικό ρεκόρ στον κλειστό με 1,96μ. στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, που είναι και εθνικό ρεκόρ. Να θυμίσουμε ότι στον ανοιχτό έχει 1,97μ. από το 2021 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Σμεντέρεβο, που επίσης, είναι ρεκόρ Μαυροβουνίου.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras