Άλμα εις ύψος
Η Μαρίγια Βούκοβιτς μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίζει τις προπονήσεις και θα έχει βάση της την Κέρκυρα για τους επόμενους αγώνες της.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Δικαίωση για την Μαρίγια Βούκοβιτς, ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Μαρίγια Βούκοβιτς ήταν 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια «δική» μας αθλήτρια, η Μαρίγια Βούκοβιτς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος με 1,95 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Ήταν μια δικαίωση για την άλτρια από το Μαυροβούνιο, που τα τελευταία χρόνια ήταν παρούσα σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά δεν είχε φθάσει στο μετάλλιο. Στο Μόναχο πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου, που τη γυμνάζει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε στο μεγάλο αγώνα να πετύχει τη διάκριση. Μη ξεχνάμε ότι γυμνάζεται στην Ελλάδα, δίπλα στην Τατιάνα Γκούσιν και την Ελισάβετ Πεσιρίδου. Μάλιστα, αγκαλιάστηκαν με την Γκούσιν και οι ήταν και δύο συγκινημένες, καθώς αγωνίστηκαν στον τελικό, όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την 9η θέση με 1,86μ.

Η Βούκοβιτς ξεκίνησε τον αγώνα της από το 1,86μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως το 1,90μ. και το 1,93μ. Στο κρίσιμο, όπως αποδείχθηκε 1,95μ., το πέρασε με την 3η και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο. Στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στο 1,97μ. Το χρυσό κατέκτησε η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ που έμεινε και εκείνη στο 1,95μ., που πέρασε με την πρώτη, ενώ έκανε τρεις αποτυχημένες στο 1,97μ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε μια άλλη γνώριμη αθλήτρια, που φέτος ήρθε πολλές φορές και αγωνίστηκε στην Ελλάδα, η Σέρβα Ανγκελίνα Τόπιτς με 1,93μ. που πέρασε με την πρώτη και την ανέβασε στο βάθρο.

 

 

Φωτογραφία: European Athletics/ Karl-Josef Hildenbrand

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία