Διεθνή
Καμπούντζι και Εχάμερ κορυφαίοι αθλητές στην Ελβετία

Καμπούντζι και Εχάμερ κορυφαίοι αθλητές στην Ελβετία

Καλύτερη νέα αθλήτρια της χρονιάς στην Ελβετία αναδείχθηκε η Όντρεϊ Βέρο, προπονητής ο Μάρκο Κάλιν, πατέρας της επταθλήτριας Ανίκ και ομάδα η 4x100μ. γυναικών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μουτζίνγκα Καμπούντζι και ο Σιμόν Εχάμερ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς στην Ελβετία από τους φιλάθλους και ειδική επιτροπή.

Η Καμπούντζι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 200μ. στη διοργάνωση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο Μόναχο.

Από την άλλη ο Εχάμερ κέρδισε τρία μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έπταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι και το χάλκινο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, εκεί όπου το ασημένιο πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου. Τέλος, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Τα βραβεία δόθηκαν στη διάρκεια του «γκαλά» της ελβετικής ομοσπονδίας που έγινε στο εικονικό «Bierhubeli» στη Βέρνη. Νέα αθλήτρια του 2022 αναδείχθηκε η Όντρεϊ Βέρο, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Ομάδα της σεζόν ήταν η εθνική σκυταλοδρομίας 4×400μ. γυναικών, που μετείχε στους τελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Προπονητής της χρονιάς ήταν ο Μάρκο Κάλιν, που γυμνάζει την κόρη του και πρωταθλήτρια του επτάθλου, Ανίκ Κάλι, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία