Κλειστός Στίβος
Μερικοί από τους πρωταγωνιστές στο Βελιγράδι μίλησαν για τη συνέχεια. Η Ρόχας βλέπει τα 16μ. και ο Ντουπλάντις στα χνάρια του Μπούμπκα.

Η Ρόχας βλέπει τα 16μ., ο Ντουπλάντις θέλει να ακολουθήσει τον Μπούμπκα, ο Ινγκεμπρίγκτσεν με covid!

Η Γιούλιαρ Ρόχας στοχεύει στα 16μ., αλλά κοιτάζει και να κάνει μήκος και τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μερικοί από τους πρωταγωνιστές στο Βελιγράδι μίλησαν για τη συνέχεια. Η Ρόχας βλέπει τα 16μ. και ο Ντουπλάντις στα χνάρια του Μπούμπκα.

Το stivostime συγκέντρωσε σημαντικές δηλώσεις από κορυφαίους αθλητές και από τον πρόεδρο της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου.

Μόντο Ντουπλάντις: «Νιώθω ότι το Βελιγράδι θα γίνει το ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου για πάντα. Ξέρω πόσο ο Μπούμπκα ώθησε το άθλημα στο σημείο που είναι σήμερα. Θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο σε αυτό που έχει κάνει. Γιατί εμείς είμαστε πολύ πιο ικανοί από όσο πιστεύουθμ3ε ότι είμαστε. Όταν ξεπεράσεις τα όρια συνειδητοποιείς  πιθανό είναι το επόμενο (επίπεδο)».

Η «L’ Equipe» ρώτησε πολλούς ειδικούς για τις πιθανότητες του Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ τα επόμενα χρόνια. Η πλειοψηφία είπε πως μπορεί να φθάσει στα 6,25μ.

Γιούλιμαρ Ρόχας: «Τώρα επικεντρώνομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Όρεγκον. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία να κάνω το νταμπλ σε μήκος και τριπλούν. Αν είμαι σε φόρμα και οι συνθήκες είναι καλές, μπορώ να κάνω και τα δύο. Τα 16 μέτρα είναι ο μεγάλος μου στόχος. Κάθε μέρα, θα προσπαθήσω να προσθέτω ένα ακόμη εκατοστό πιο κοντά σε αυτό τον στόχο».

Η Ουκρανή Μαρίνα Μπεκ- Ρόμαντσουκ ήταν δεύτερη στο τριπλούν με 14,74μ., στη δεύτερη φορά στην καριέρα της που μετείχε στο αγώνισμα. Στο μήκος ήταν έκτη. Παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρη αν θα συνεχίσει με τα δύο αγωνίσματα στο μέλλον. «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω με το τριπλούν, αλλά πραγματικά το ευχαριστήθηκα».

Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν είπε πως βρέθηκε θετικός στον Covid- μία ημέρα μετά την ήττα του από τον Σάμουελ Τεφέρα στα 1.500μ. Ο Νορβηγός ολυμπιονίκης πόσταρε μια φωτογραφία του στο Ίνσταγκραμ με το θετικό αντιγόνο τεστ. «Μόλις έφθασα στο σπίτι στο Σάντνες και αποφάσισα να κάνω ένα τεστ υγείας, μετά που ένιωθα παράξενα το προηγούμενο βράδι. Οδηγώντας την κούρσα, όλα ήταν φυσιολογικά, με αρνητικό PCR τεστ και πολλά rapid. Αλλά καλό timing και κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτο. Τώρα όλα έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση και την επιστροφή στις προπονήσεις».

Σεμπάστιαν Κόου: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι τα είχε όλα- τρία παγκόσμια ρεκόρ, μία αξέχαστη εντός έδρας νίκη, ένα συναισθηματικό χρυσό μετάλλιο για την Ουκρανία, που αποτύπωνε το εξαιρετικό πνεύμα της ουκρανικής ομάδας, λαμπρούς συναγωνισμούς, κοντινές κούρσες και την εμφάνιση αθλητών από 59 διαφορετικές χώρες στους τελικούς, αποδεικνύοντας ξανά ότι ο στίβος είναι το πιο παγκόσμιο απ’ όλα τα αθλήματα. Οι φίλαθλοι στο Βελιγράδι ήταν δυνατοί, παθιασμένοι και γενναιόδωροι, καλωσόρισαν τους αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για τους αθλητές μας, που ανταποκρίθηκαν δίνοντας τα πάντα και γράφοντας ιστορία. Το Βελιγράδι έχει φιλοξενήσει ένα πετυχημένο και αξέχαστο πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε».

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία