Η Νίκολα Μακντέρμοτ επηρεάστηκε πολύ στην προετοιμασία της από τις πλημμύρες που χτύπησαν τον περασμένο μήνα την Κεντρική Ακτή της Αυστραλίας.

Οι πλημμύρες μπλόκαραν την Νίκολα Μακντέρμοτ!

Η Νίκολα Μακντέρμοτ πέρασε covid με αποτέλεσμα να χάσει αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Νίκολα Μακντέρμοτ επηρεάστηκε πολύ στην προετοιμασία της από τις πλημμύρες που χτύπησαν τον περασμένο μήνα την Κεντρική Ακτή της Αυστραλίας.

Η «ασημένια» ολυμπιονίκης του ύψους περιέγραψε την κατάσταση με τις προπονήσεις της, σαν να παίρνει μια Φεράρι εκτός δρόμου. «Απλά δεν το κάνεις», είπε στη διάρκεια συνέντευξής της στο «The Weekend Australia».

Οι μεγάλες βροχές έπληξαν την Κεντρική Ακτή τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί όλο το πρόγραμμα προετοιμασίας της κορυφαίας άλτριας. Φυσικά η ίδια γνωρίζει η δική της «μάχη» που δίνει για να προπονηθεί, δεν συγκρίνεται με την τραγωδία και την απώλεια που έχουν βιώσει άλλοι συμπατριώτες της στην περιοχή.

Πάντως, έπρεπε να είναι εφευρετική για να προπονηθεί… «Ο προπονητής μου (Νικ Χόρσνελ) χρειάστηκε να οδηγήσει σε όλη την Κεντρική Ακτή, προσπαθώντας να βρει ένα σημείο που δεν έχει πλημμυρίσει. Καταφέραμε να κατέβουμε στην παραλία Ουμίνα, όπου υπήρχε λίγο γρασίδι και δίπλα στην άμμο. Μερικές φορές έκαναν ασκήσεις, όπως σε σκάλες και υπήρχε ένας καταρράκτης που κατέβαινα. Κανονικά πάντως, αυτή την περίοδο έπρεπε να κάνει άλματα. «Δεν μπορείς να κάνεις ύψος, εκτός από ταρτάν. Είναι σας να παίρνει μια Φεράρι εκτός δρόμου, απλά δεν το κάνεις».

Το Σάββατο πάντως, αγωνίστηκε στο εθνικό πρωτάθλημα στο Σίδνεϊ και κέρδισε με 1,94μ. Μέσα σε αυτά είχε διακόψει τις προπονήσεις της και λόγω covid, με αποτέλεσμα να χάσει τους αγώνες Sydney Track Classic και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Μίλησε και για τη συμπατριώτισσά της, Ελεανόρ Πάτερσον που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βελιγράδι. «Της αξίζει τόσο πολύ, είναι μια απίστευτη αθλήτρια. Για να πάρει το μετάλλιο και να καταρρίψει το ρεκόρ Αυστραλίας στον κλειστό, δεν υπάρχει καμία πιο άξια από αυτήν», είπε η Μακντέρμοτ για την Πάτερσον.

Τόσο η Μακντέρνοτ, όσο και η Πάτερσον έχουν μεγάλο στόχο τη φετινή σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία