Ρίψεις
Το Σαββατοκύριακο οι δυνατοί της Ευρώπης δίνουν ραντεβού στη Λεϊρία, όπου διεξάγεται το κύπελλο ρίψεων. Η Ελλάδα μετέχει με 17 αθλητές-τριες.

Η ώρα των δυνατών στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων- Η Εθνική ομάδα στη Λεϊρία

Στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ρίψεων στη Λεϊρία αγωνίζονται 9 Έλληνες αθλητές. Ανάμεσά τους στη σφυροβολία ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με τον Μιχάλη Αναστασάκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Σαββατοκύριακο οι δυνατοί της Ευρώπης δίνουν ραντεβού στη Λεϊρία, όπου διεξάγεται το κύπελλο ρίψεων. Η Ελλάδα μετέχει με 17 αθλητές-τριες.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Παρασκευή στην πόλη της Πορτογαλίας και είναι έτοιμη να μπει στη μάχη της διοργάνωσης.

Οι περισσότεροι έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση από το χειμερινό κύπελλο ρίψεων που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο.

Στην ομάδα επικεφαλής είναι ο συντονιστής ρίψεων και παλιός πρωταθλητής της δισκοβολίας, Χρήστος Παπαδόπουλος. Μαζί είναι και οι προπονητές Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Γιώργος Μποτσκαριώβ και Γιάννης Μπαρλής. Δεν ταξίδεψε λόγω προβλήματος υγείας ο Κωστής Παπαμαρκάκης.

«Υπάρχει αισιοδοξία για τα παιδιά αυτά. Για εκείνα κάνουμε ότι μπορούμε. Περισσότερο και για τη νέα γενιά, που σε αγώνες σαν αυτούς στη Λεϊρία μαζεύουν εμπειρίες. Με την παρότρυνση της Διοίκησης και της προέδρου Σοφίας Σακοράφα πάει μεγάλη ομάδα. Για να αποκτήσουν εμπειρίες και να έχουμε μέλλον και στα αγωνίσματα των ρίψεων. Εύχομαι μια καλή εμφάνιση. Άλλωστε και στο Ηράκλειο, που ήταν υψηλού επιπέδου διοργάνωση, έδειξαν τις δυνατότητές τους», δήλωσε στο Srtivostime ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης θα αγωνιστούν το Σάββατο (12/3) στη σφυροβολία με την προσδοκία να δουν εξίσου μεγάλες βολές με την περασμένη εβδομάδα. Ο Φραντζεσκάκης πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 77,89 μ. και έκλεισε θέση για τις δύο διοργανώσεις του 2022. Έπιασε τα όρια τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Αναστασάκης με 77,11 μ. «έβγαλε» εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον αγώνα και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, που πέτυχε 61,37 μ. στην Κρήτη και είναι η δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Στο ίδιο αγώνισμα η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από την Ιωάννα Μάλλη που έχει ατομικό ρεκόρ 55,33 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία Ανδρών Κ23 και θα επιδιώξει από νωρίς να δείξει τις δυνατότητές του. Ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή στη διάρκεια των αγώνων της Κρήτης πέτυχε 68,80 μ. και στη Λεϊρία θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του 69,06 μ.

Μια θέση ψηλά στην κατάταξη θα διεκδικήσει και ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, που έχει φετινό ρεκόρ 77,44 μ., επίδοση που τον φέρνει στις κορυφαίες ανάμεσα στους 12 που έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν. Την πρώτη ημέρα των αγώνων αγωνίζονται ακόμη η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία Γυναικών Κ23, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία Γυναικών και ο Ιάσονας Θανόπουλος στη δισκοβολία Ανδρών.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα είναι το δυνατό χαρτί της ομάδας στη δεύτερη ημέρα (Κυριακή, 13/3) των αγώνων. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τη χρονιά με 58,45 μ. Στόχος της βολές πάνω από τα 60,00 μ.

Στη σφαιροβολία Ανδρών ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης θέλουν βολές πάνω από τα 19,50 μ., ενώ στη σφαιροβολία των Ανδρών Κ23 ο Αννίβας Οικονόμου θα επιδιώξει να βελτιώσει εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ. Στον ακοντισμό Γυναικών Κ23 θα πάρει μέρος η Μελπομένη Γρηγοριάδου και στη σφυροβολία Γυναικών η νεαρή Σταυρούλα Κοσμίδου. Δύο νέες αθλήτριες με μέλλον στα αγωνίσματα τους, η Σοφία Κεσσίδη και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη θα αγωνιστούν σε δισκοβολία και σφυροβολία, αντίστοιχα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε Livestreaming

Δείτε αποτελέσματα

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

Σάββατο 12/3

14.00 Σφαιροβολία Γυναικών Ντραγκομίροβα

14.05 Δισκοβολία Ανδρών Θανόπουλος

14.50 Σφυροβολία Ανδρών Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης

16.10 Ακοντισμός Γυναικών Τζένγκο, Μάλλη

18.30 Σφαιροβολία Γυναικών Μαγκούλια

19.05 Σφυροβολία Ανδρών Κ23 Ντουσάκης

19.25 Ακοντισμός  Ανδρών Κ23 Τσίτσος

Κυριακή 13/3

12.00 Ακοντισμός Γυναικών Κ23 Γρηγοριάδου

12.30 Σφυροβολία Γυναικών  Κοσμίδου

13.25 Σφαιροβολία Ανδρών Κ23 Οικονόμου

16.50 Δισκοβολία Γυναικών Αναγνωστοπούλου

17.50 Σφαιροβολία Ανδρών Μουζενίδης, Λατιφλάρι

18.40 Σφυροβολία Γυναικών Κ23 Τζατζιμάκη

19.20  Δισκοβολία Γυναικών Κ23 Κεσσίδη

 

Φωτογραφία: azsportimages/ Adam Nurkiewicz

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία