Κλειστός Στίβος
Ολοκληρώνονται οι αποστολές των χωρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες πήραν προσκλήσεις.

Βελιγράδι: Ειδήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (12-3-22)

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού η διοργανώτρια Σερβία μετέχει με 15 αθλητές, ανάμεσά τους την κορυφαία μηκίστρια Ιβάνα Βουλέτα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ολοκληρώνονται οι αποστολές των χωρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες πήραν προσκλήσεις.

Το Stivostime σας μεταφέρει τις τελευταίες ειδήσεις εν όψει της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η Βραζιλία έφθασε τους 20 αθλητές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Προστέθηκαν επτά αθλητές, ανάμεσά τους ο Λούκας Καρβάλιο στα 400μ., ο Αλεκσάντρο Μέλο στο τριπλούν και ο Φερνάντο Φερέιρα στο ύψος.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η Ιαπωνία στέλνει 7 αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Δύο γυναίκες την Ναζόμι Τανάκα στα 1.500μ. και την εμποδίστρια Μίχο Σουζούκι. Πέντε άνδρες στα 60μ., τον Σουχέι Τάντα, στα 60μ. εμπόδια τους Σουχέι Ισικάβα και Σουσέι Νομότο, στο ύψος τον Ναότο Τόμπε και στο μήκος τον Γιούκι Χασιόκα.  

ΚΟΥΒΑ: Η Κούβα θα έχει 6 αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Στο τριπλούν θα είναι η Λιαντάγκμις Ποβέα με την Λεγιάνις Πέρεζ και στους άνδρες ο Λάζαρο Μαρτίνεζ. Στο μήκος είναι ο Μαϊκέλ Μάσο. Στα 400μ. η Ροξάνα Μαρτίνεζ και στο επί κοντώ πήρε πρόσκληση η Γιαρισλέι Σίλβα.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Η Λετονία στέλνει 1 μόνο αθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Είναι η πρωταθλήτρια στα 400μ. Γκούντε Βαϊτσούλε.

ΜΟΝΑΚΟ: Συνέντευξη Τύπου πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού θα γίνει την Τετάρτη στο Βελιγράδι. Θα είναι στο πάνελ οι κορυφαίοι αθλητές Ράιαν Κρούζερ, Κίλι Χότζκινσον, Μαρσέλ Τζέικομπς, Ιβάνα Βουλέτα και Ντέιμιαν Γουόρνερ.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Η «χάλκινη» ολυμπιονίκης στο μήκος Έσε Μπρούμε είναι το μεγάλο όνομα της ομάδας της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Επίσης, η Ρουθ Οσόρο θα αγωνιστεί στο μήκος και το τριπλούν. Τέλος, θα μετάσχει και η ομάδα 4×400μ. ανδρών.

ΣΕΡΒΙΑ: Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σερβία μετέχει με 15 αθλητές. Επτά έπιασαν τα όρια και οι υπόλοιποι με προσκλήσεις με βάσει το ράνκινγκ και άλλους παράγοντες. Με όρια είναι η Ιβάνα Βουλέτα στο μήκος, οι σφαιροβόλοι Άσμιρ Κολάσινατς και Άρμιν Σιμάντσεβιτς. Ακόμη ο Ελζάν Μπίμπιτς στα 400μ.,  Μάγια Τσίριτς και ο Μπόσκο Κιγιάνοβιτς στα 400μ. και η Άνια Λούκιτς στα εμπόδια. Με πρόσκληση είναι και ο Λούκα Τρόφτσιεβιτς στα 60μ. εμπόδια. Στα 60μ. θα τρέξουν η Μιλάνα Τίρνανιντς με την Ιβάνα Ίλιτς, στο τριπλούν η Γιοβάνα Ίλιτς, στο ύψος η ταλαντούχα Ανγκελίνα Τόπιτς και στο μήκος Λάτζαρ Άνιτς και Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς. Τέλος, στο εξηντάρι θα είναι ο Αλέκσα Καγιάνοβιτς.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Τρία μέλη της ομάδας της Σερβίας, ο Ελζίν Μπίμπιτς, η Άνια Λούκιτς και ο Μπόσκο Κιγιάνοβιτς πήραν μέρος σε δενδροφύτευση. Για να «σημαδέψουν» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το πρότζεκτ «Αθλητισμός για κλιματική δράση».

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Ο Τζαμαϊκανός προπονητής Πολ Φράνσις είναι σίγουρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Μιλώντας στην ομάδα των 16 αθλητών της νησιωτικής χώρας στο Βελιγράδι στο «Jamaica Gleaner» είπε: «Μερικές φορές σε αποσπούν τα στατιστικά στοιχεία. Τα στατιστικά μας αναφέρουν για παράδειγμα, ότι έχουμε δύο από τις τέσσερις καλύτερες γυναίκες στον κόσμο στα 60μ. εμπόδια. Έχουμε τη δεύτερη ταχύτερη γυναίκα στα 800μ., την Νατόγια Γκουλ. Αλλά και στην πίστα πρέπει να ετοιμαστούμε και να βγάλουμε επιδόσεις. Οπότε εμείς το προπονητικό επιτελείο, η διοίκηση και το επιτελείο φυσικοθεραπευτών, θέλουμε απλώς να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον. Για να μπορέσουν να το κάνουν και να μας κάνουν όλους υπερήφανους. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία