Άλμα εις ύψος
Η Μαρίγια Βούκοβιτς, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, παρουσιάστηκε από την World Athletics.

Η Μαρίγια Βούκοβιτς στην World Athletics

Η Μαρίγια Βούκοβιτς μίλησε για την σημαντική αλλαγή στην καριέρα της με το να έρθει στην Ελλάδα και να γυμναστεί με την Ιωάννα Σιώμου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαρίγια Βούκοβιτς, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, παρουσιάστηκε από την World Athletics.

Η Μαυροβούνια άλτρια μίλησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για την αλλαγή στην καριέρα της με το να έρθει στην Ελλάδα και να γυμναστεί στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου.

«Είχα ένα μακρύ ταξίδι στο άθλημα», δήλωσε η Βούκοβιτς. «Υπήρξαν πολλές αλλαγές- αλλαγή χώρας, αλλαγή προπονητή. Προσπαθούσα να βρω τον εαυτό μου και δυσκολευόμουν να πιστέψω στον εαυτό μου. Αλλά στα τέλη του 2019, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετακόμισα στην Ελλάδα».

Η WA σημειώνει σε αυτό το σημείο ότι η 30χρονη άλτρια ξεκίνησε προπονήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με την Ιωάννα Σιώμου και που στο γκρουπ της έχει την Ελληνίδα άλτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν και την εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου.  

«Χάσαμε ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, αλλά ίσως χρειαζόμουν εκείνη τη χρονιά για να συνδεθώ με την προπονήτρια και την ομάδα. Προς το τέλος του 2020, κάτι έκανε κλικ. Άρχισα πάλι να απολαμβάνω το ύψος. Αυτή ήταν η πιο σημαντική αλλαγή- να το απολαμβάνεις και να προπονείσαι κάθε μέρα γι’ αυτό. Αγαπώ κάθε μέρα τώρα».

Στη συνέχεια γίνεται μια αναδρομή στην πορεία της Βούκοβιτς και στη φετινή σεζόν που ξεκίνησε με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Στο Βελιγράδι «άγγιξε» το μετάλλιο καταλαμβάνοντας την 4η θέση. «Η τέταρτη θέση ήταν πραγματικά μεγάλη για μένα. Ήξερα ότι οι δύο πρώτες θέσεις είναι δύσκολες λόγω της (Γιαροσλάβα) Μάχουτσικ και της (Ελεανόρ) Πάτερσον που πήδησαν καλά, οπότε είπα στον εαυτό μου «οκ» η 3η θέση είναι ανοιχτή, ας πάμε γι’ αυτήν».

Το μετάλλιο χάθηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε στον ανοιχτό. Στο Μόναχο έφθασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να συνεχίσω αυτή την καλή φόρμα, μετά την περσινή χρονιά και δεν έχασα τον εαυτό μου. Μετά από τόσα χρόνιας αλμάτων, αισθάνομαι σαν να μην έχω ακόμη πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων μου και του τι μπορώ να κάνω. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις. Απλώς στοχεύω να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου και να το δείξω στα άλματά μου. Τώρα είμαι μεγαλύτερη και πιο έμπειρη και θέλω να χρησιμοποιήσω τα επόμενα χρόνια για να δώσω τον καλύτερο εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Μετά τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να ανατρέξω σε αυτούς τους Αγώνες και να πω ότι τα έδωσα όλα. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος», κατέληξε η Μαρίγια Βούκοβιτς.

Αυτή την περίοδο συνεχίζει τις διακοπές της στην πατρίδα της και σε λίγες ημέρες θα έρθει στην Αθήνα για να μπει και πάλι στις προπονήσεις με την Ιωάννα Σιώμου.

 

 

 

Φωτογραφία: European Athletics/ Karl-Josef Hildenbrand

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία