Ακοντισμός
Οι κορυφαίες ακοντίστριες στον κόσμο αγωνίζονται την Παρασκευή 2/9 στο Diamond League στις Βρυξέλλες, ανάμεσά τους και η Ελίνα Τζένγκο.

Η Ελίνα Τζένγκο ρίχνει στις Βρυξέλλες για τη… Ζυρίχη

Η Ελίνα Τζένγκο βρίσκεται στην 8η θέση στη σειρά Diamond League στον ακοντισμό με 6 βαθμούς και στον τελικό προκρίνονται οι 6 πρώτες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι κορυφαίες ακοντίστριες στον κόσμο αγωνίζονται την Παρασκευή 2/9 στο Diamond League στις Βρυξέλλες, ανάμεσά τους και η Ελίνα Τζένγκο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταξίδεψε την Πέμπτη στη βελγική πρωτεύουσα, με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις μετά τον θρίαμβό της στο Μόναχο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 65,81μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Με «όπλο» την καλή κατάσταση που βρίσκεται θα προσπαθήσει να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς ώστε να προκριθεί στον τελικό της σειράς Diamond League που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει δύσκολο έργο, καθώς την πρόκριση παίρνουν οι 6 πρώτες της βαθμολογίας. Έχει 6 βαθμούς, 2 που είχε πάρει στο Παρίσι και 4 στο Χορζόφ. Είναι όγδοη και η έκτη θέση έχει 11 βαθμούς, όπου βρίσκεται η Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα. Χρειάζεται συνδυασμός αποτελεσμάτων για να βρεθεί στην εξάδα.

Πάντως από τα ονόματα καταλαβαίνει κανείς πως είναι υψηλού επιπέδου αγώνας. Είναι οι τρεις ρίπτριες που πήραν τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, η Αυστραλή Κέλσι- Λι Μπάρμπερ, η Αμερικανίδα Κάρα Γουίνγκερ και η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι. Και οι τρεις που πήραν τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Η Ελληνίδα Ελίνα Τζένγκο, η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος και η Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα. Ο ακοντισμός γυναικών ξεκινάει στις 20:38 (ώρα Ελλάδας).

Βαθμολογία

Συμμετοχές

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία