Γενικά
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στις 7 Δεκεμβρίου το γκαλά της Βαλκανικής, όπου θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των χωρών της ABAF.

Έντονο ελληνικό «χρώμα» αναμένεται στο γκαλά της ABAF στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου

Πριν από το γκαλά της ABAF, στις 6 Δεκεμβρίου θα γίνει το συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί και το αγωνιστικό καλεντάρι του 2023.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στις 7 Δεκεμβρίου το γκαλά της Βαλκανικής, όπου θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των χωρών της ABAF.

Με ενέργειες της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα και με τις επαφές του μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημάκου, η χώρα μας πήρε το γκαλά. Να θυμίσουμε ότι κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής την Σοφία Σακοράφα, είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι, όπου είχε σειρά συναντήσεων και κλείστηκε η φιλοξενία όχι μόνο του γκαλά, αλλά και συνεδρίου που θα προηγηθεί. Το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα γίνει η γιορτή των κρατών που ανήκουν στην Βαλκανική Ένωση και αναμένεται να έχει έντονο ελληνικό χρώμα. Ο λόγος φυσικά ότι δύο από τους κορυφαίους αθλητές μας διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς της ABAF. Πρόκειται φυσικά για τον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο πρώτος κατέκτησε μέσα στο 2022 το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Στη συνέχεια το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο με 8,52μ. που ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Τέλος, κέρδισε τον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη. Είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για να αναδειχθεί ο αθλητής της χρονιάς.

Από την άλλη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Βάδην που είχε γίνει στη Μουσκάτ του Ομάν στο ομαδικό 20χλμ. βάδην με την Εθνική ομάδα. Στη συνέχεια έγραψε ιστορία στο Μόναχο κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στα 20 αι 35 χιλιόμετρα βάδην. Θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στη διεκδίκηση της αθλήτριας της χρονιάς στην ABAF.

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα γίνει το συνέδριο της ABAF, όπου θα συζητηθεί και αγωνιστικό καλεντάρι του 2023. Καλεσμένοι είναι ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρι Καραμαρίνοφ, ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Αντρέ Ζιρό και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κρατών Φρανκ Καρέρας.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία