Γενικά
Αθλητές και προπονητές διαμαρτύρονται για τον διωγμό που πάει να γίνει στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά με επιστολή τους στα ΜΜΕ.

Διαμαρτυρία αθλητών, προπονητών για τον επερχόμενο διωγμό του στίβου από τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά

Αθλητές και προπονητές ζητούν την στήριξη των φορέων του Κράτους και παρακαλούν για ενημέρωση σχετικά με τα όσα ακούγονται για τον Άγ. Κοσμά.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αθλητές και προπονητές διαμαρτύρονται για τον διωγμό που πάει να γίνει στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά με επιστολή τους στα ΜΜΕ.

Εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και προπονητές γυμνάζονται καθημερινά στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πώς είναι θέμα χρόνου να φύγουν από τις εγκαταστάσεις. Χωρίς να υπάρχει σχέδιο για κάτι τέτοιο, να μείνουν στο… δρόμο, χωρίς η Πολιτεία να έχει φροντίσει, ακόμη και στην περίπτωση του κλεισίματος της εγκατάστασης της μετάβασής τους αλλού. Δεν μπορεί να γυμνάζονται οι Έλληνες πρωταθλητές ενόψει της νέας σεζόν σε κέντρο υψηλού αθλητισμού και να διωχθούν εν μέσω της προετοιμασίας τους!

Στην επιστολή που απέστειλαν σημειώνουν.

«Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Αγίου Κοσμά ανήκει σε όλους τους Έλληνες από το 1961.  Έπειτα από 61 χρόνια λειτουργίας είναι ορατός πια ο κίνδυνος  οι πρωταθλητές/τριες και τα σωματεία μας να βρεθούν ξαφνικά χωρίς χώρους προπόνησης. Είναι ορατός πια ο κίνδυνος να χαθεί ένας δημόσιος χώρος άθλησης πολιτών στο Νότιο Τομέα Αθηνών.  Ο Άγιος Κοσμάς δε δύναται να παραχωρηθεί προτού αντικατασταθούν οι υπάρχουσες υποδομές και παραχωρηθούν άλλες.  Στον δημόσιο αυτό χώρο στεγάζονται, αθλούνται και προπονούνται επίλεκτοι αθλητές της Εθνικής Ομάδας στίβου καθώς και Κύπριοι πρωταθλητές.  Ο Άγιος Κοσμάς έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι συνυφασμένος με τη δημόσια άθληση και των πρωταθλητισμό των σωματείων και της Εθνικής Ομάδας στίβου.

Η βίαιη παραχώρηση των εγκαταστάσεων που βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και ο διωγμός του αθλητισμού, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και θα αντισταθούμε με τη χρήση παντός νομίμου δικαιώματος ώστε να εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις  έως ότου μας εγγυηθεί ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία μας σε κάποιο άλλο χώρο αντάξιο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά.  Φοβόμαστε ότι σύντομα θα «εξαϋλωθεί» ο αθλητισμός από την περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα καθώς δεν έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία τι μέλλει γενέσθαι, ένα πλάνο, μια ενημέρωση, όπως αντίστοιχα έγινε όταν «ξεσπιτωθήκαμε» από το ΟΑΚΑ το 2003.  Η ειρωνεία είναι ότι το 2003, μετά από την τελευταία μας αναγκαστική «μετακόμιση» από το ΟΑΚΑ, εγκατασταθήκαμε στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά!!!  Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από αόριστες κουβέντες εκατέρωθεν είναι ότι θα κατασκευαστεί στάδιο στίβου, χώρος ρίψεων μέσα στην έκταση του έργου του Ελληνικού και όταν αυτά θα ολοκληρωθούν, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.  Νιώθουμε ότι απλά υπάρχει αδιαφορία και ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει σχέδιο!  Νιώθουμε ότι ο στίβος «διώκεται» εσκεμμένα!

Επισημαίνουμε ότι η χρονική στιγμή που πρόκειται να συμβούν όλα είναι άκαιρη και καταστροφική για τον ελληνικό αθλητισμό και πρωταθλητισμό, αφού η περίοδος αυτή είναι περίοδος προετοιμασίας των αθλητών και πρωταθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, καθώς και όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις όλων των κατηγοριών.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό για την χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό Πνεύμα και καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες, κάποιοι να ενεργούν ενάντια και επιζήμια στις προσπάθειες και στους αγώνες των αθλητών-τριών και πρωταθλητών/τριών.  Προσπάθειες που με σκληρή, προσωπική εργασία και αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά ώστε να εκπροσωπείται επάξια η χώρα μας στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Διαμαρτυρόμαστε για τη ζημιά και για το δημόσιο αγαθό, που είναι η άθληση αφού επιχειρείται να καταργηθεί η λειτουργία του δημόσιου χώρου άθλησης του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά.

Δηλώνουμε ότι θα εναντιωθούμε σε κάθε επιζήμια σε βάρος μας ενέργεια, η οποία θα επιχειρήσει να καταργήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας, όπως είναι η άθληση, η προπόνηση και ο πρωταθλητισμός, που η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει παρέχοντας κατάλληλες υποδομές.

Ζητούμε την στήριξη από όλους τους φορείς του κράτους, προκειμένου να συνεχίσουμε να κάνουμε πλήρη χρήση (άθληση) του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά μέχρι η Κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Υπουργού της μας εξασφαλίσει νέους χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών στο Ελληνικό ή στην περιοχή.  Περιοχή όπου οι εγκαταστάσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες, διότι στο χώρο του Αγίου Κοσμά προπονούνται χιλιάδες αθλητές από όλη την Αττική, καθώς δεν υπάρχουν άλλες εγκαταστάσεις.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση σας στο σοβαρό αυτό θέμα που αν δε βρεθεί άμεσα λύση πρόκειται να αποτελέσει την ταφόπλακα για τον Κλασικό Αθλητισμό στην Αττική».

Οι αθλητές/τριες, προπονητές/τριες

Διαβάστε επίσης:

Χτύπησε καμπανάκι κινδύνου στον Άγιο Κοσμά!- Η αρχή γίνεται με τους εργαζόμενους

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία