Σφαιροβολία
Ο Τζο Κόβακς έγινε φέτος ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνάει τα 23μ. στη σφαιροβολία, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γιουτζίν.

Ο Τζο Κόβακς θα γίνει πατέρας διδύμων και παίρνει κίνητρο να συνεχίσει… βλέποντας και τα 24μ. στη σφαίρα!

Ο Τζο Κόβακς έχει κατακτήσει ως τώρα στην καριέρα του δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τέσσερα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Τζο Κόβακς έγινε φέτος ο 4ος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνάει τα 23μ. στη σφαιροβολία, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γιουτζίν.

Ο Αμερικανός ρίπτης στα 33 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος και φαίνεται ότι τώρα κίνητρο του δίνουν τα δίδυμα παιδιά που πρόκειται να αποκτήσει με τη σύζυγό του Άσλεϊ Κόβακς. «Η γυναίκα μου είναι στις τελευταίες της μέρες εγκυμοσύνης με τα δίδυμά μας», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο «TFN». Η Άσλεϊ Κόβακς είναι και η προπονήτριά του που τον βοήθησε να πάρει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον συμπατριώτη του παγκόσμιο ρέκορντμαν, Ράιαν Κρούζερ. Αυτό όμως που δημιούργησε αίσθηση ήταν ο τελικός της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν είχε κερδίσει με βολή στα 23,23μ. Έκανε φυσικά ατομικό ρεκόρ και έγινε ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών, πίσω από το 23,37μ. του Κρούζερ. Έγινε ο τρίτος Αμερικανός (Ράντι Μπαρνς 23,12μ.) και τέταρτος στον κόσμο (Ουλφ Τίμερμαν– Αν. Γερμανία 23,06μ.) που σπάει το «φράγμα» των 23μ.. στη σφαίρα. «Θα ήθελα να συνεχίσω αυτό, ειδικά πηγαίνοντας στη Βουδαπέστη και μετά στο Παρίσι και τον επόμενο χρόνο», είπε ο κορυφαίος ρίπτης, που όταν ρωτήθηκε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 που θα γίνουν στην πατρίδα του και στην πόλη Λος Άντζελες δήλωσε: «Για έλα! Νομίζω ότι η σφαίρα μπορεί να φθάσει τα 24 μέτρα, οπότε γιατί όχι;».

Ο Τζο Κόβακς έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και του 2021 στο Τόκιο και τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δύο χρυσά το 2015 στο Πεκίνο και το 2019 στο Γιουτζίν και δύο ασημένια το 2017 στο Λονδίνο και φέτος στο Γιουτζίν.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία