Άλμα επί κοντώ
Ο Άρμαντ Ντουπλάντις ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του στο επί κοντώ, που θα είναι την Παρασκευή στο Diamond League στις Βρυξέλλες.

Άρμαντ Ντουπλάντις: «Πάντα σκέφτομαι τα παγκόσμια ρεκόρ. Έχω δύο ή τρεις αγώνες ακόμη»

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, αγωνίστηκε στο Diamond League στη Λοζάνη, όπου πέρασε τα 6,10μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του στο επί κοντώ, που θα είναι την Παρασκευή στο Diamond League στις Βρυξέλλες.

Ο Σουηδός άλτης, που βρίσκεται στην Ουψάλα που ζει και προπονείται, δήλωσε στο «SVT» ότι σκέφτεται πάντα τα παγκόσμια ρεκόρ. «Έχω άλλους δύο αγώνες. Φυσικά θέλω να κερδίσω και τους δύο. Θα ήταν διασκεδαστικό να προσπαθήσω ξανά για το παγκόσμιο ρεκόρ. Σκέφτομαι πάντα τα παγκόσμια ρεκόρ. Μου μένει ενέργεια για δύο ή τρεις αγώνες. Νιώθω ότι είμαι φορτωμένος με τους δύο που απομένουν. Αισθάνομαι ότι απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν», είπε ο κορυφαίος άλτης. Ο 22χρονος θ’ αγωνιστεί σίγουρα την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στις 7 Σεπτεμβρίου στον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη. Θα μετείχε και στο Finnkampen στο Ελσίνκι, αλλά «πέφτει» πάνω στον αγώνα της Παρασκευής στη βελγική πρωτεύουσα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν «πέταξε» στα 6,21μ. σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο με 6,06μ. που ήταν ρεκόρ αγώνων. Μετά το Μόναχο αγωνίστηκε στο street event στη Λοζάνη και έκανε και εκεί ρεκόρ μίτινγκ με 6,10μ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία