Άλμα επί κοντώ
Του έχει γίνει συνήθεια. Ο Άρμαντ Ντουπλάντις πηγαίνει όλο και ψηλότερα. Αυτή τη φορά πέταξε στους ουρανούς του Γιουτζίν. Έφθασε στα 6,21μ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ο Άρμαντ Ντουπλάντις πέταξε και στους ουρανούς του Γιουτζίν! Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ.

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Το ασημένιο πήρε ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν και το χάλκινο ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Τζον Ομπιένα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Του έχει γίνει συνήθεια. Ο Άρμαντ Ντουπλάντις πηγαίνει όλο και ψηλότερα. Αυτή τη φορά πέταξε στους ουρανούς του Γιουτζίν. Έφθασε στα 6,21μ.

Δεν θα μπορούσε να μην κατακτήσει και τους ουρανούς της δεύτερης πατρίδας του ο απίστευτος Μόντο. Ουσιαστικά βελτίωσε τα 6,20μ. που είχε σημειώσει τον περασμένο Μάρτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Στον ανοιχτό είχε καλύτερο προηγούμενο ρεκόρ τα 6,16μ. που είχε πετύχει τον περασμένο Ιούνιο στο Diamond League στην Στοκχόλμη.

Ο τρομερός Σουηδός ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,70μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια υπερέβη με τη δεύτερη τα 5,87μ., με την πρώτη τα 5,94μ. και όταν πέρασε με την πρώτη τα 6,00μ. εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο. Μετά δοκίμασε στα 6,06μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και ο πήχης τοποθετήθηκε στα 6,21μ. για το παγκόσμιο ρεκόρ. Χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να γράψει και πάλι ιστορία. Είναι η 48η φορά στην καριέρα του που ξεπερνάει τα 6 μέτρα, αφήνοντας πια πίσω του τον Ουκρανό «τσάρο των αιθέρων» Σεργκέι Μπούμπκα που το είχε καταφέρει 46 φορές.

Πάντως, για τον Ντουπλάντις στο Γιουτζίν ήταν ο πρώτος του παγκόσμιος τίτλος. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5,95μ., όσο πέρασε και ο Έρνεστ Τζον Ομπιένα που πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ο άλτης από τις Φιλιππίνες πέτυχε ρεκόρ Ασίας.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία