Άλμα επί κοντώ

Τρομερός ο Άρμαντ Ντουπλάντις 6,16μ. στο επί κοντώ στην Στοκχόλμη- Παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού

Ο Άρμανντ Ντουπλάντις βελτίωσε κατά ένα εκατοστό την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 6,15μ. που είχε ο ίδιος από το 2020 στη Ρώμη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις «πέταξε» στους ουρανούς της Στοκχόλμης! Ο τρομερός Σουηδός πέρασε τα 6,16μ. στο επί κοντώ. Παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού!

Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο, έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ο κυρίαρχος των αιθέρων και έδειξε ότι είναι ασυναγώνιστος και εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Γιουτζίν. Με τα 6,16μ. βελτίωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό που είχε ο ίδιος με 6,15μ. από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 στη Ρώμη. Η επίδοση που πέτυχε στην σουηδική πρωτεύουσα το βράδυ της Πέμπτης είναι φυσικά η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, εθνικό και ατομικό του ρεκόρ, ρεκόρ μίτινγκ και ρεκόρ diamond league. Στον αγώνα ξεκίνησε από τα 5,63μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και τα 5,83μ., 5,93μ.  και τα 6,03μ. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 6,16μ. και τα υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5,93μ. και με την ίδια επίδοση τρίτος ήταν ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ. Να θυμίσουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ είναι 6,20μ. που είχε πετύχει ο Ντουπλάντις στις 20 Μαρτίου του 2022 στο Βελιγράδι, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία