Διεθνή
Η Κίνα ακόμη δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Μετά το Παγκόσμιο κλειστού αναβάλλονται και οι σκυταλοδρομίες το 2023.

Ακυρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών του 2023 στην Κίνα

Μετά την ακύρωση της διοργάνωσης στην Κίνα, η World Athletics άλλαξε και το σύστημα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κίνα ακόμη δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Μετά το Παγκόσμιο κλειστού αναβάλλονται και οι σκυταλοδρομίες το 2023.

Η πόλη Κουανγκτσόου ήταν να γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών 13-14 Μαΐου του 2023 και αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο του 2025. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής.

Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε μεταξύ της οργανωτικής επιτροπή της Κουανγκτσόου και την κινεζικής ομοσπονδίας στίβου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία στη χώρα. Αυτό θα έχει και αντίκτυπο στις προκρίσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στη Βουδαπέστη. Για το λόγο αυτό η World Athletics αποφάσισε την πρόκριση των οκτώ πρώτων ομάδων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε φέτος στο Γιουτζίν, να πάρουν το «εισιτήριο» για την Ουγγαρία και οι υπόλοιπες οκτώ θα προκριθούν μέσω ράνκινγκ.

Στις 30 Νοεμβρίου στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου στη Ρώμη, θα αποφασιστεί ποια πόλη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών του 2024.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία