Γενικά
Πλούσια ήταν το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση σε στάδια όλης της χώρας. Ξεχώρισαν οι αγώνες σε Θεσσαλονίκη, Λαμία και Ηγουμενίτσα.

Αγωνιστική δράση σε Θεσσαλονίκη, Λαμία και Ηγουμενίτσα- Αποτελέσματα

Πολλοί αθλητές και αθλήτριες στους αγώνες πέτυχαν επιδόσεις καλύτερες από τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, αλλά Κ20.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πλούσια ήταν το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση σε στάδια όλης της χώρας. Ξεχώρισαν οι αγώνες σε Θεσσαλονίκη, Λαμία και Ηγουμενίτσα.

Το Σάββατο στο στάδιο Καμαρίτσα στη Λαμία έγιναν οι αγώνες «Νίκη Μπακογιάννη», με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία της περιοχής, αλλά και της Αττικής.

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης συνεχίζει τους αγώνες του, μέσα από τους οποίους επιδιώκει την επιστροφή του σε γρήγορες κούρσες. Ο αθλητής ήταν νικητής στα 100μ. με 10.64 (-0,3) δείχνοντας σταθερότητα σε αυτές τις επιδόσεις. Στα 400μ. εμπόδια η Μαρία Βαρελά (ΑΟ Μεγάρων) τερμάτισε σε 62.90, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της και είναι καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου) σημείωσε 54.41, χρόνος καλύτερος από το 56.20 της ΕΑ για συμμετοχή στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ. Ανάλογη εμφάνιση έκανε και ο Νίκος- Χρυσοβαλάντης Δαρβίρας (Πήγασος Αγ. Δημητρίου) που έστειλε τη σφαίρα στα 17,11μ. (όριο 17,00μ.). Ο Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) ξεχώρισε για μία ακόμη φορά, αφού ανέβηκε πάνω από τα 2,15μ. στο ύψος, όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Ο αθλητής ανήκει στην κατηγορία Κ18 και έχει από καιρό το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κ18.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν την Κυριακή (5/6) τα «Χειμωνίδεια», μια διοργάνωση στη μνήμη του προπονητή των αλμάτων και παλιού αθλητή του ύψους Κώστα Χειμωνίδη. Στη διάρκεια των αγώνων έγιναν αρκετά καλές επιδόσεις. Ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) προσγειώθηκε στα 7,80μ. (+1,8) στο μήκος και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 7,72μ. από το 2019.
Στο ύψος Ανδρών ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου αναδείχθηκε νικητής με 2,20μ. και δεύτερος πίσω του με την ίδια επίδοση και φετινό ρεκόρ ήταν ο Αντώνης Μέρλος (2,20μ.). Στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) ήταν πρώτος με 5,20μ., ενώ στο μήκος η 17χρονη Άννα Μόζα (Αίολος Μακεδονίας) προσγειώθηκε στα 5,85μ. (+1,7) στο μήκος, όσο και το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18. Καλή παρουσία και από την Νικολέτα Μιχαηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) που ξεπέρασε το 1,74μ. στο ύψος και έδειξε σταθερότητα σε αυτές τις επιδόσεις. Η νεαρή έχει ήδη το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Κ18.

Μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών είχαν οι αγώνες «Γιτάνεια» στην Ηγουμενίτσα. Τους αγώνες διοργάνωσε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας και είχαν μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών.

Αποτελέσματα

xeimonideia22_results

bakoyiannu_22_results

gitania_andres

gitaneia_ginaikes

gitaneia_k16_men

gitaneia_k16_women

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία