Τόλης Λελεκίδης
«Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις»! Δεν υπάρχει καλύτερο να περιγράψει την εικόνα του ελληνικού στίβου από τους στίχους του Παλαμά.

Η Σαραγόσα ανακαίνισε το κλειστό στίβου «Ελ Ουέβο» και οι Έλληνες αθλητές περιμένουν… την Παιανία και το ακατάλληλο ΣΕΦ

Στη Σαραγόσα ανακαινίστηκε πλήρως το στάδιο κλειστού, με τον δήμο της ισπανικής πόλης να δαπανάει περίπου 246.000 ευρώ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

«Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις»! Δεν υπάρχει καλύτερο να περιγράψει την εικόνα του ελληνικού στίβου από τους στίχους του Παλαμά.

Κάθε φορά που γίνεται γνωστό ότι κατασκευάστηκε ή ανακαινίστηκε στάδιο κλειστού στίβου στο εξωτερικό, σε πιάνει μελαγχολία κοιτάζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η Ελλάδα που φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο νεόκτιστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1985, η Ελλάδα που έχει αναδείξει ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές στον στίβο, η Ελλάδα που έχει τον εν ενεργεία ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου, των τριών φετινών πρωταθλητών Ευρώπης, Μίλτο Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Ελίνα Τζένγκο και της κορυφαίας πρώην ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, δεν έχει ένα κλειστό στάδιο. Η χώρα που φιλοξένησε δύο Ολυμπιάδες, που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει ένα κλειστό στάδιο στίβου. Ένα ακατάλληλο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που όπως είχε πει ο Μίλτος Τεντόγλου κινδυνεύεις να τραυματιστείς όταν αγωνίζεσαι και μια Παιανία που όλο ανοίγει. Έφθασε άλλη μια σεζόν στον κλειστό, οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν μπροστά τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν έχουν αγωνιστικό χώρο για να κάνουν αγώνες, ώστε να προετοιμαστούν για τη μεγάλη διοργάνωση.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι ανακαινίστηκε πλήρως ο στίβος στο Ελ Παλάθιο λος Ντεπόρτες στη Σαραγόσα, που είναι πιο γνωστό ως «Ελ Ουέβο». Η εταιρεία «Mondo» τοποθέτησε το «Sportflex SX 720» με ειδική κατασκευή για την πίστα του μήκος. Τώρα η Αρένα έχει δύο διαδρόμους για μήκος και ένα διάδρομο για επί κοντώ. Έτσι, εκτός από τους αγώνες, οι αθλητές θα μπορούν να προπονούνται στο κλειστό, που ο δήμος Σαραγόσα έδωσε για την ανακαίνισή τους περίπου 246.000 ευρώ.

Η Πολιτεία ακούει; Βλέπει;

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία