Άλμα εις μήκος
Ο Γιώργος Πομάσκι κάθεται ήρεμα στο λόμπι του ξενοδοχείου που έχει καταλύσει η Εθνική ομάδα. Μέσα του όμως γυρίζουν οι σκέψεις για τον αγώνα.

Βελιγράδι: Ο Γιώργος Πομάσκι ετοιμάζει… τον Μίλτο Τεντόγλου για τη μάχη της Παρασκευής

Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι έκαναν την τελευταία προπόνηση την Πέμπτη σε απομόνωση, σε ένα σταδιάκι και όχι στην κεντρική Αρένα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιώργος Πομάσκι κάθεται ήρεμα στο λόμπι του ξενοδοχείου που έχει καταλύσει η Εθνική ομάδα. Μέσα του όμως γυρίζουν οι σκέψεις για τον αγώνα.

Άλλος ένας τελικός είναι μπροστά του σε μεγάλη διοργάνωση. Άλλη μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο πλησιάζει. Τα τελευταία χρόνια τη ζει με τον Μίλτο Τεντόγλου.  

Την Παρασκευή 20:05 είναι προγραμματισμένος ο τελικός του μήκους ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ανήμερα των γενεθλίων του ετοιμάζεται για μία ακόμη μεγάλη διάκριση. Οι εμφανίσεις του, έχουν δώσει τον «αέρα» του φαβορί. Φέτος με 8,25μ. έχει δείξει στους αντιπάλους του πως έχει τον πρώτο λόγο. Αρκεί να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο της Stark Arena. Απέναντι σε 15 αντιπάλους του άλτες. Ανάμεσά τους τον Τόμπιας Μόντλερ, με τον Σουηδό να μοιάζει ένας από τους δυνατούς αντιπάλους.

Ο ολυμπιονίκης στο Τόκιο έκανε την Πέμπτη την τελευταία του προπόνηση. Μάλιστα, επέλεξαν με τον προπονητή του να είναι σε απομόνωση. Όχι στην κεντρική Αρένα, αλλά σε ένα άλλο σταδιάκι. Μίλησαν για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Καθώς όπως είπε στο ξενοδοχείο που διαμένει η Εθνική ομάδα και ανέφερε στον ΣΕΓΑΣ. «Θα φτιάξουμε τη στρατηγική μας, γιατί εδώ θέλει στρατηγική», είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

«Ο Μίλτος λατρεύει την εβδομάδα πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Πλησιάζει ο αγώνας, συγκεντρώνεται καλύτερα, ο όγκος προπόνησης είναι μικρός και γενικά κάνει προπόνηση που τον ευχαριστεί. Την Πέμπτη θα κάνουμε την τελευταία μας προπόνηση απομονωμένοι, σε δικό μας γήπεδο με την άνεση μας. Στο κεντρικό στάδιο θα κάνουν τόνωση 100 παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί. Μπροστά μας έχουμε άλλο έναν καλό αγώνα. Θα κάνουμε μια συζήτηση και θα βάλουμε τα σχέδια κάτω, θα φτιάξουμε τη στρατηγική μας, γιατί εδώ θέλει στρατηγική. Δεν αγχώνομαι εδώ και πολύ καιρό με τον Μίλτο. Το σημαντικό είναι να ακολουθούμε αυτό που θα πούμε. Δε γίνεται βέβαια πάντα αυτό. Δεν μπορούμε να δώσουμε οδηγίες σουτ και γκολ. Μπορεί να είναι ένα καλό σουτ και να βρει δοκάρι. Ωστόσο θα προσπαθήσει όπως πάντα να κάνει αυτό που θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε μαζί».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους αθλητές που μετέχουν στον τελικό του μήκους: «Στον αγώνα μετέχουν 16 ικανά παιδιά. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το μέγιστο και από εκεί και πέρα θα φανεί στο τέλος του αγώνα. Επικεντρωνόμαστε σε εμάς και όχι στο τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Αναφορικά με το αν ο Τεντόγλου έχει πετύχει ένα μικρό ποσοστό αυτού που μπορεί να κάνει, ο Πομάσκι σχολίασε: «Η ζωή εξελίσσεται δεν μπορείς να ξέρεις που μπορεί να φτάσει το αγωνιστικό ταβάνι του καθενός. Είναι η υγεία, είναι η απόφαση να κάνεις ένα άλλο σκαλοπάτι στην προπόνηση κι από εκεί και πέρα όποιος αντέξει, είναι πεισματάρης και ακολουθεί το πρόγραμμα, μπορεί να φτάσει εκεί που δεν έχει φανταστεί. Αυτό που βλέπω πάνω στο Μίλτο είναι πως μετά τους ολυμπιακούς αγώνες είχε ακόμη παραπάνω όρεξη και ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα να πετύχει επιπλέον πράγματα».

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία