Γενικά
Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο στον χώρο του στίβου.

Βασίλης Σεβαστής: Δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός στίβος έγινε φτωχότερος

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο στον χώρο του στίβου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια μέρα σαν σήμερα, στις 8 Απρίλιου 2021, ο Βασίλης Σεβαστής, ένας από τους πλέον εμβληματικούς παράγοντες του ελληνικού στίβου, άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Μαΐου 1949 και υπήρξε πρώην πρωταθλητής στίβου (Δέκαθλο), καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.).

Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, από το 1997 μέχρι το 2011, χρονιά κατά την οποία έδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Παναγόπουλου με τον ίδιο να συνεχίζει τη διαδρομή του στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ως γενικός γραμματέας μέχρι τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία.

Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ έζησε ημέρες δόξας με αγωνιστικές επιτυχίες και μεγάλες διοικητικές προκλήσεις. Είχε άριστη σχέση με τον πρώην πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο με τον οποίο έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την εκτόξευση της δημοφιλίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ως αθλητής, εκτός από τις επιτυχίες του εντός συνόρων, είχε πάρει χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου του 1971 στη Σμύρνη και χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1972 επίσης στη Σμύρνη.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία