Γενικά
Η Τρίπολη φιλοξένησε φέτος για άλλη μια φορά το Φεστιβάλ Ρίψεων. Παράλληλα οι σύλλογοι στίβου της περιοχής έχουν βγάλει και βγάζουν ταλέντα.

Τραγικές οι συνθήκες για τον στίβο στο Δ.Α.Κ. Τρίπολης!

Στο στάδιο στην Τρίπολη είναι στραβωμένοι σε μεγάλο βαθμό οι κατακόρυφοι στύλοι του κλωβού και κατεστραμμένες οι αντηρίδες. Μέχρι και με σκοινί στηρίζεται τμήμα του κλωβού από τον φράχτη!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Τρίπολη φιλοξένησε φέτος για άλλη μια φορά το Φεστιβάλ Ρίψεων. Παράλληλα οι σύλλογοι στίβου της περιοχής έχουν βγάλει και βγάζουν ταλέντα.

Αυτό φαίνεται όμως πως δεν «συγκινεί» τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το στάδιο. Η κατάσταση κάθε μέρα και χειροτερεύει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πρωτεύουσας του νομού Αρκαδίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο αθλητές της κατηγορίας Κ18 θα εκπροσωπήσουν την πόλη με την Εθνική ομάδα. Ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος στη δισκοβολία και η Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη σφυροβολία. Με τη δουλειά και το μεράκι κάποιων προπονητών και όχι μόνο της περιοχής γίνεται δουλειά στον τοπικό σύλλογο Γ.Σ. Αρκαδίας. Όμως αντί να έχουν οι αθλητές και αθλήτριες με τους προπονητές τους τις κατάλληλες συνθήκες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Stivostime, η κατάσταση είναι τραγική. Οι αθλητές γυμνάζονται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και οι εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Τρίπολης βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Κινδυνεύει και ένα παραδοσιακό ραντεβού των ριπτών, με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ρίψεων που διεξάγεται στη μνήμη ενός σημαντικούς ανθρώπου των ρίψεων του Μανώλη Μανωλόπουλου. «Στο Στάδιο δεν έχει γίνει ουδεμία συντήρηση από το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης τα τελευταία τρία χρόνια», μας δηλώνουν παράγοντες και προπονητές της περιοχής.

Κρίμα σε μια πόλη που είναι και η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με παράδοση στο στίβο. Έως σήμερα διακρίνονται οι αθλητές της σε Πανελλήνιο επίπεδο και είναι ντροπή να παρατηρείται από τους αρμόδιους για το Δ.Α.Κ. Τρίπολης τέτοια αδιαφορία.

Σε κάποιες από τις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται και ο κλωβός στον οποίο γίνονται οι αγώνες των ρίψεων, αλλά και οι προπονήσεις των αθλητών σε άθλια κατάσταση. Για παράδειγμα είναι στραβωμένοι σε μεγάλο βαθμό οι κατακόρυφοι στύλοι του κλωβού και κατεστραμμένες οι αντηρίδες. Μέχρι και με σκοινί φαίνεται να στηρίζεται τμήμα του κλωβού από τον φράχτη!

Μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρχε η σκέψη από τους αρμόδιους να βάλουν και χρηματικό ποσό για την είσοδο στο στάδιο, αλλά προς στιγμήν «πάγωσε».

Εδώ γυμνάζονται παιδιά από τη Τρίπολη!

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία