Σφυροβολία
Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο στη σφυροβολία. Έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα. Είναι κόρη του προπονητή ρίψεων Κώστα.

Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ στη σφυροβολία 56,53μ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που είχε γίνει πέρσι στο Βόλο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο στη σφυροβολία. Έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα. Είναι κόρη του προπονητή ρίψεων Κώστα.

Η νεαρή πρωταθλήτρια προετοιμάζεται αυτή την εποχή στην Τρίπολη. Με τον πατέρα και προπονητή της έχουν θέσει υψηλούς στόχους τη φετινή σεζόν. Εκτός από τη βελτίωση, θα κυνηγήσει και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή είναι δύσκολες οι συνθήκες στην Τρίπολη. Έχει ψύχος. Όμως η προετοιμασία πάει καλά. Η Βαλεντίνα είναι στην Α’ λυκείου. Έχει τα μαθήματά της και τις προπονήσεις της. Μας ενδιαφέρει το κύπελλο ρίψεων στην Κρήτη. Με το γεγονός ότι μπορεί να προηγηθεί και καμπ. Αν μας επιλέξει η Ομοσπονδία, το πιο πιθανόν είναι να πάμε. Όμως πέρα από αυτό, ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ισραήλ. Το όριο είναι 57,50μ., που είναι εφικτός στόχος για την Βαλεντίνα», λέει στο Sportime ο Κώστας Δρακόπουλος. Ο Έλληνας προπονητής ρίψεων που έχουν περάσει δυνατά ονόματα των ρίψεων από τα «χέρια» του. Όπως η πρώην πρωταθλήτρια της σφυροβολίας, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου.

Τώρα στην Τρίπολη, εκτός από την κόρη του, έχει και ένα γκρουπ μικρών παιδιών.

Η Βαλεντίνα Δρακοπούλου την περσινή σεζόν έριξε καλύτερη βολή στη σφυροβολία στα 56,53μ. στη διάρκεια των αγώνων «Θώδεια». Ήταν η δεύτερη επίδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία Κ18, πίσω από το 66,47μ. της Αφροδίτης Τζατζιμάκη. Η Δρακοπούλου είναι γεννημένη το 2006. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Βόλο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία