Γενικά
Τοποθεσία: Avenida des Forges, Tarbes, διαμέρισμα Hautes-Pyrenees, περιοχή Occitanie, νοτιοδυτική Γαλλία. Για την Ελλάδα… χωρίς λόγια!

Το στρατιωτικό βιομηχανικό κτίριο στο Ταρμπ που μετατράπηκε σε αθλητική εγκατάσταση

Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο στο Ταρμπ δημιούργησε νέους αθλητικούς χώρους, στίβο, μπάσκετ, χάντμπολ, μπάντμιντον και αναρρίχηση.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τοποθεσία: Avenida des Forges, Tarbes, διαμέρισμα Hautes-Pyrenees, περιοχή Occitanie, νοτιοδυτική Γαλλία. Για την Ελλάδα… χωρίς λόγια!

Για άλλη μια φορά στο εξωτερικό εγκαινιάζεται ένα νέο στάδιο που έχει στίβο, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ολοένα και συρρικνώνονται οι εγκαταστάσεις του στίβου. Την ίδια ώρα που η Παιανία ακόμη να διατεθεί στο άθλημα που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και γίνεται «επαίτης» για να βρει στάδιο να κάνει αγώνες. Ή που τα μισά στάδια έχουν «σκάσει» τα ταρτάν ή σε πολλά έγιναν από λάθη των εργολάβων. Ο κατάλογος μακρύς. Αλλά ας επιστρέψουμε στην εγκατάσταση των Γάλλων. Στο Ταρμπ στα Πυρηναία, έγινε ένα έργο αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού ιδεών για τη μετατροπή ενός παλιού κτιρίου στρατιωτικής βιομηχανίας από τις αρχές του 20ου αιώνα σε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο. Ένα σημείο αναφοράς της πόλης, το οποίο έχει μήκος 125 μέτρα και πλάτος 85 μέτρα και το κεντρικό κτίριο έχει ύψος 20 μέτρα και τα δύο πλαϊνά κτίρια είναι 13 μέτρα ύψος. Η εταιρεία που το ανέλαβε έδωσε ένα «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα στο κτίσμα. Είναι γεμάτο χρώματα με νέους αθλητικούς χώρους, στίβο, μπάσκετ, χάντμπολ, μπάντμιντον και αναρρίχηση. Υπάρχουν ακόμη λόμπι, αποδυτήρια, αίθουσες για ομοσπονδίες, γραφεία κ.λπ. Έχουν δημιουργηθεί και κερκίδες για θεατές.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία