Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Ο Κώστας Ζήκος έχει ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, έχοντας για πρώτο μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Κώστας Ζήκος ετοιμάζεται για φουλ κλειστό με στόχο την Κωνσταντινούπολη

Ο Κώστας Ζήκος πιστεύει ότι η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100μ. αν μετάσχει στο Παγκόσμιο σκυταλοδρομιών μπορεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Κώστας Ζήκος έχει ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, έχοντας για πρώτο μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει την προπόνησή του στα Τρίκαλα με τον προπονητή του Βαγγέλη Κατσιάβα. «Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο ξεκουράστηκα, αλλά για λίγες ημέρες και γύρισα στις προπονήσεις. Ως τώρα όλα πάνε καλά και το σημαντικό είναι πως αυτή την εποχή κρατάει ακόμη ο καιρός που μας βοηθάει στην προετοιμασία. Όταν αρχίσουν τα κρύα, εκεί κοντά στον Δεκέμβριο θα έρθουμε στην Αθήνα για έναν κύκλο προετοιμασίας», δηλώνει στο Stivostime ο κορυφαίος μας σπρίντερ.

Έκλεισε τη φετινή σεζόν με 10.46 στα 100μ. που είχε σημειώσει στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά, κοντά στο ατομικό του που είναι 10.41. Έτρεξε σε 21.96 τα 200μ. αγώνες τον περασμένο Απρίλιο στην Καρδίτσα, ενώ με την εθνική ομάδα 4×100μ. έκαναν 39.11 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Στον κλειστό έκανε 6.69 όταν κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

«Ο πρώτος στόχος είναι ο κλειστός και το όριο (6.63) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό για να μπούμε από νωρίς σε αγώνες στον Ιανουάριο και σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Θέλω πέρα από το όριο, να κάνω καλές κούρσες και για το ράνκινγκ», συνεχίζει ο 24χρονος σπρίντερ που έχει ατομικό ρεκόρ 6.62 από το 2019.

«Στον ανοιχτό στους στόχους είναι και η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή παρουσία. Αν πάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών του χρόνου, μπορούμε να διεκδικήσουμε μια θέση πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», καταλήγει ο αθλητής του ΓΕΑ Τρικάλων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών είναι να διεξαχθεί 13-14 Μαΐου του 2023 στην πόλη της Κίνας, Γκουανγκζού.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία