Γενικά
Οι Εθνικές ομάδες σκυταλοδρομιών πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και έδειξαν ότι έχουν μέλλον.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Οι Εθνικές ομάδες σκυταλοδρομιών έχουν μέλλον- Δηλώσεις & φωτογραφίες

Η Εθνική ομάδα 4x100μ. ανδρών κατέλαβε την 9η θέση, η ομάδα 4x100μ. γυναικών την 13η και η ομάδα 4x400μ. γυναικών την 14η.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι Εθνικές ομάδες σκυταλοδρομιών πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και έδειξαν ότι έχουν μέλλον.

Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των μελών της ομάδας μετά το τέλος της προσπάθειάς τους.

Οι ομάδες 4×100 μ. Ανδρών και Γυναικών βρέθηκαν φέτος στο προσκήνιο, καθώς o ΣΕΓΑΣ θέλησε να τους δώσει την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά και να διεκδικήσουν καλές παρουσίες. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και για τα δύο σχήματα ήρθε με την πρόκριση στη διοργάνωση. Ο επόμενος στόχος ήταν μια καλή παρουσία στο Μόναχο και ιδιαίτερα για την ομάδα των Ανδρών, ακόμη και η πρόκριση στον τελικό. Οι Κώστας Ζήκος, Θοδωρής Βροντινός, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισαν στη 10η θέση με 39.11 κι έδειξαν πως έχουν το περιθώριο τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουν συμμετοχή σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η ομάδα αρχικά ήταν ένατη, ωστόσο η Τουρκία έκανε ένσταση, καθώς αθλητής της σπρώχτηκε στην αλλαγή, την οποία και κέρδισε. Οι αθλητές της έτρεξαν μόνοι τους και προκρίθηκαν με 38.98 πετώντας την Ιταλία εκτός και ρίχνοντας την ομάδα μας μία θέση.

«Ήρθαμε εδώ με στόχο να κυνηγήσουμε μια επίδοση κάτω από το 39.00 που θα μας έδινε και την πρόκριση, ωστόσο δεν βγήκε. Ήταν λίγο δύσκολες οι συνθήκες, θεωρώ πως με καλύτερο καιρό θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το φετινό μας ρεκόρ. Ελπίζω η στήριξη που είχαμε φέτος να συνεχιστεί και για του χρόνου και το 2024 που είναι ολυμπιακή χρονιά. Με την ομαδική δουλειά που ήδη κάνουμε από φέτος μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο. Η προσπάθεια που κάναμε μπορεί να μην έφερε την πρόκριση στον τελικό, όμως θεωρώ πως πέτυχε», είπε αρχικά ο Ζήκος, ενώ από την πλευρά του ο Τριζυβάς σχολίασε: «Από το 2017 έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Πέρα από τη δουλειά που κάνουμε στις αλλαγές έχουμε άριστες σχέσεις, έχουμε κοινούς στόχους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η στήριξη που έχουμε για τους αγώνες του χρόνου. Ευχαριστούμε τους προπονητές της σκυτάλης Περικλή Χατζηαναστασιάδη και Χρήστο Κατσίκα».

Ο Νυφαντόπουλος είπε για την παρουσία της ομάδα: «Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, για εμένα όχι αντιπροσωπευτική, στο μυαλό μου υπήρχε μόλο ο τελικός ήταν ένας εφικτός στόχος που χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενος γιατί μια ένατη θέση στην Ευρώπη δεν είναι αμελητέα». Ο νεαρότερος της ομάδας, Βροντινός είπε: «Ήθελα να το χαρώ, ήταν πολύ καλή εμπειρία. Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχουμε ευκαιρίες ξανά να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των κοριτσιών της 4×100μ. γυναικών, που τόνισαν πως η ομάδα έχει μέλλον και ελπίζουν να συνεχιστούν τα καμπ.

Οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου και Ραφαέλα Σπανουδάκη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και τερμάτισαν στην έβδομη θέση της σειράς τους με 44.58 και κατέλαβαν την 13η θέση στο σύνολο. Η ομάδα μας επηρεάστηκε από τον πρώτο διάδρομο, παρόλα αυτά προσπάθησε να κινηθεί κοντά στις φετινές της επιδόσεις.

Η ομάδα 4×400μ. των γυναικών κατάφερε στον αγώνα στόχο της χρονιάς να πετύχει τον στόχο της και να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η Κορίνα Πολίτη ξεκίνησε πρώτη και παρότι έμεινε λίγο πίσω, η Ανδριάνα Φέρρα και η Δέσποινα Μουρτά προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά. Η Δήμητρα Γναφάκη πήρε τελευταία τη σκυτάλη και κάνοντας εκπληκτική κούρσα κατάφερε να περάσει στο τέλος μία αθλήτρια. Μάλιστα ο χρόνος που έδωσε η ευρωπαϊκή στην Γναφάκη ήταν λίγο πάνω από τα 52.00 και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως διανύει την καλύτερη περίοδο της αθλητικής της καριέρας της,
«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Δώσαμε ό,τι είχαμε και βγήκε ένα ατομικό ρεκόρ, καλύτερο από αυτό που κάναμε στο Βαλκανικό. Μπορεί να φαίνεται ότι τερματίσαμε προ τελευταίες στη σειρά μας, η επίδοση μας όμως είναι αξιόλογη. Συγχαρητήρια στην ομάδα, σίγουρα η απουσία της Ειρήνης Βασιλείου μας στοίχισε μια καλύτερη επίδοση, όμως η καθεμία από εμάς έκανε το καλύτερο δυνατό και έτσι φέραμε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε ενωμένες οι κοπέλες μεταξύ μας και αυτό μας βοηθάει πολύ. Ήταν ομαδικό, οικογενειακό, δώσαμε τα πάντα η μία για άλλη. Παρόλα αυτά θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στη Δήμητρα Γναφάκη για την υπερπροσπάθεια της», είπε η Φέρρα μιλώντας για το σύνολο της ομάδας.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία