Η Έιλις Μακόλγκαν αναγκάστηκε να αναβάλει το φετινό ντεμπούτο της στο μαραθώνιο που θα γινόταν 2/10 στο Λονδίνο λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Το 2023 το ντεμπούτο της Έιλις Μακόλγκαν στο μαραθώνιο λόγω… υπογλυκαιμίας!

Η Έιλις Μακόλγκαν φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας και πήρε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Έιλις Μακόλγκαν αναγκάστηκε να αναβάλει το φετινό ντεμπούτο της στο μαραθώνιο που θα γινόταν 2/10 στο Λονδίνο λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Η Βρετανίδα είδε όλη την προετοιμασία της να αντιμετωπίζει θέματα υγείας όταν ανεβάζει χιλιόμετρα στις προπονήσεις. Πιο συγκεκριμένα όταν κάνει μεγάλες προπονήσεις και παίρνει «καύσιμα» έχει υπογλυκαιμία (rebound hypoglycemia). Έτσι, με την ομάδα της αποφάσισαν να μην κατεβεί φέτος στο μαραθώνιο και να προετοιμαστεί για του χρόνου. Θα προσπαθήσουν να λύσουν το ιατρικό θέμα που αντιμετωπίζει και να αγωνιστεί στις 23 Απριλίου του 2023 στο μαραθώνιο του Λονδίνου.

Πάντως, την Κυριακή η 31χρονη κέρδισε τον ημιαραθώνιο στο Λονδίνο τερματίζοντας σε 1:07.35. Στους άνδρες ν’ αναφέρουμε ό,τι νικητής ήταν ο Μο Φάρα με 1:01.49. Ο Βρετανός από την πλευρά του ετοιμάζεται και εκείνος για τον μαραθώνιο της βρετανικής πρωτεύουσας στις 2 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την Έιλις Μακόλγκαν είχε μια πολύ καλή σεζόν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ. Πήρε άλλα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, ασημένιο στα 10.000μ. και χάλκινο στα 5.000μ. Έκανε ρεκόρ Ευρώπης στα 10χλμ. με 30.19 σε αγώνα στο Μάντσεστερ και ρεκόρ Βρετανίας στα 5χλμ. με 14.45 και στον ημιμαραθώνιο στο Ρας Αλ Καϊμάχ με 1:06.26.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία