Διεθνή
Περίπου 550 δρομείς θα πάρουν μέρος στον αγώνα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει το Σάββατο στο Ελντορέτ. Ένας αγώνας στη μνήμη της Άγκνες Τίροπ.

Τιμούν τη μνήμη της Άγκνες Τίροπ το Σάββατο στην Κένυα- Μετέχουν κορυφαία ονόματα

Πριν από τον αγώνα το Σάββατο Ελντορέτ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Άγκνες Τίροπ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Περίπου 550 δρομείς θα πάρουν μέρος στον αγώνα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει το Σάββατο στο Ελντορέτ. Ένας αγώνας στη μνήμη της Άγκνες Τίροπ.

Ανήκει στη σειρά της World Athletics Tour Gold. Η διοργάνωση ονομάστηκε Άγκνες Τίροπ, για την Κενυάτισσα αθλήτρια που δολοφονήθηκε στο σπίτι της τον περασμένο Οκτώβριο.

Το μεγάλο όνομα στις γυναίκες είναι η Τζόισλιν Τζεπκοσγκέι. Η Κενυάτισσα δρομέας είχε κερδίσει πέρσι τον μαραθώνιο στο Λονδίνο. Θα έχει βασικές αντιπάλους της τις συμπατριώτισσές της Μάργκαρετ Κιπκεμπόι, Εντίνα Τζέμπιτοκ, Σέλιφιν Τσέσπολ και Φέιθ Κιπιέγκον.

Στους άνδρες τα τρία μεγάλα ονόματα στους άνδρες είναι οι Κενυάτες Τζόφρεϊ Καμγουόρορ, Τζόφρεϊ Μουτάι και Ρόνεξ Κιπρούτο. Από τις άλλες χώρες της Αφρικής ξεχωρίζει αναμφισβήτητα η Λετεσενμπέτ Γκιντέι από την Αιθιοπία. Θα είναι ακόμη ο Γιεμάν Χαϊλεσελασιέ από την Ερυθραία, ο Αγιανλέ Σουλεϊμάν από το Τζιμπουτί και ο Μαροκινός Αμπτελάτι Ιγκιντέρ. Στις γυναίκες θα είναι η Σενμπέρε Τεφέρι από την Αιθιοπία. Ακόμη θα είναι η Κενυάτισσα Νόρα Τζερούτο, που αγωνίζεται τώρα με το Καζακστάν και η Γουίνφρεντ Γιάβι από το Μπαχρέιν. Τέλος, από την Ευρώπη οι Χένρικ Πφάιφερ (Γερμανία), Σουλντάν Χασάν (Σουηδία).

Πριν από τον αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία