Άλμα επί κοντώ
Το Σάββατο διεξάγεται το Diamond League στο Μπέρμιγχαμ με διπλή ελληνική συμμετοχή. Αγωνίζονται Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στο κρύο Μπέρμιγχαμ συνεχίζει η Στεφανίδη και ξεκινάει η Κυριακοπούλου το Σάββατο

Στο Μπέρμιγχαμ στο επί κοντώ αγωνίζονται ακόμη οι Αμερικανίδες Μόρις και Ναζότ, η Βρετανίδα Μπράντσο και η Σλοβένα Σουτέι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Σάββατο διεξάγεται το Diamond League στο Μπέρμιγχαμ με διπλή ελληνική συμμετοχή. Αγωνίζονται Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες βρίσκονται στην κρύα βρετανική πόλη, όπου την Παρασκευή η θερμοκρασία ήταν στους 12ο Κελσίου με μουντό ουρανό. Προβλέπεται και βροχή, ενώ το Σάββατο οι προβλέψεις είναι για καλύτερο καιρό. Το επί κοντώ είναι ένα αγώνισμα που επηρεάζεται πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Όπως και να’ χει οι δύο κορυφαίες μας άλτριες είναι έτοιμες. Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει τους αγώνες της και κάνει τον πρώτο της στην Ευρώπη για φέτος στον ανοιχτό. Η ολυμπιονίκης του 2016 ταξίδεψε στη Βρετανία με καλύτερη επίδοση τα 4,65μ. που είχε περάσει τον περασμένο Μάρτιο στο Όστιν. Πριν από λίγες ημέρες στο Πουέρτο Ρίκο πέρασε τα 4,62μ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,91μ. Ν’ αναφέρουμε ό,τι η Στεφανίδη ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του γκαλά στη Φιλοθέη την 1η Ιουνίου.

Από την άλλη η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκινάει ουσιαστικά στο Μπέρμιγχαμ τους αγώνες της στη σεζόν. Είχε αγωνιστεί πριν λίγες ημέρες (14/5) στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Ρόδο μόνο για να βοηθήσει τον σύλλογό της ΑΓΕΣ Κάμειρος και είχε πηδήξει 3,80μ.

Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και είχε αποφασίσει να μείνει εκτός αγώνων και τώρα είναι έτοιμη για μια σεζόν που στοχεύει στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,83μ.

Οι δύο άλτριες θα έχουν γνώριμες αντιπάλους στο Μπέρμιγχαμ. Την Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάντι Μόρις και την συμπατριώτισσά της ολυμπιονίκη Κέιτι Ναζότ. Ακόμη την Βρετανίδα «χάλκινη» ολυμπιονίκη Χόλι Μπράντσο. Θα αγωνιστούν η Σλοβένα Τίνα Σουτέι, η Αμερικανίδα Έμιλι Γκρόουβ και η Σουηδέζα Μιχαέλα Μέιγερ,  

Το επί κοντώ γυναικών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 15:47.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία