Γεράσιμος Μανωλίδης
Ο Στίβος μπορεί να χαμογελά. Η περασμένη Δευτέρα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Πολλά και σημαντικά θέματα επικυρώθηκαν, Ισχυρή Σακοράφα!

Στίβος: Το ισχυρό «ναι» στη Σακοράφα από Μελαχρινό – Η νέα στάση του Θεμελίδη

Ο Στίβος μπορεί να χαμογελά. Η περασμένη Δευτέρα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Πολλά και σημαντικά θέματα επικυρώθηκαν, Ισχυρό ναι στη Σακοράφα!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Στίβος μπορεί να χαμογελά. Η περασμένη Δευτέρα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Στην πληθώρα των αναρτήσεων που κάνει ο ΣΕΓΑΣ χάνεται μερικές φορές η ουσία. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η αρχή της εβδομάδας δεν ήταν ακόμα μία μέρα στη δουλειά.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε μια αρχή από την πρόταση που έκανε η Σοφία Σακοράφα για τη θεσμοθέτηση του επάθλου «Βασίλης Σεβαστής», σε μια πρόταση που πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Δεν είναι δικαίωση για τον ίδιο. Δεν την είχε ανάγκη. Αν και ποτέ δεν είναι μικρό πράγμα η αναγνώριση, η απόδοση τιμής. Είναι όμορφο όμως για τα οικεία του πρόσωπο να βλέπουν πως ο άνθρωπός τους ζει μέσα από πράξεις που ενώνουν και έχουν οικουμενική αποδοχή.

Ήταν μια πολύ όμορφη ενέργεια και προτροπή που εκπονήθηκε από τον Στέλιο Δημότσιο και πέρασε ομόφωνα. Το ίδιο άθλημα χαμογελά από τέτοιες κινήσεις. Η είδηση όμως που πέρασε στα ψιλά είναι άλλη. Η επικύρωση σημαντικών θεμάτων που αφορούν οικονομικά ζητήματα. Ο ισολογισμός, ο ειδικός απολογισμός και ο ταμειακός απολογισμός για το έτος 2021. Θετικά ψήφισαν οι: Σακοράφα, Κεντέρης, Μελαχρινός, Πετσούλας, Γιατρουδάκης, Λιούμπας, Μυστακίδης, Δημάκος, Παχατουρίδου, Θεμελίδης, Μαντάς, Τριαντάφυλλος, Μπελιμπασάκη.

Ο στίβος κερδίζει με τις ισχυρές τοποθετήσεις

Ναι, καλά καταλάβατε. Οι Γιάννης Θεμελίδης και Παναγιώτης Μελαχρινός ψήφισαν θετικά και το διοικητικό συμβούλιο είχε εκ νέου θετικές ψήφους. Για τον Παναγιώτη Μελαχρινό ασφαλώς και δεν αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη είδηση. Ο γνωστός οικονομολόγος έστω και την ύστατη στιγμή ψήφισε θετικά στη δια ζώσης Γενική Συνέλευση που είχε προτείνει η Σοφία Σακοράφα. Παραμέρισε τις όποιες ενστάσεις για το γενικό καλό και αυτό που πρεσβεύει ο ίδιος άλλωστε. «Κάνε το καλό, έστω και αργά» λέει ο λαός. Κάτι θα ξέρει.

Σημασία έχει πως ο Παναγιώτης Μελαχρινός έδειξε μια πραγματική πολιτική και αθλητική συντροφικότητα, έστω κι αν αυτή πέρασε από χίλια κύματα. Η στροφή το Γιάννη Θεμελίδη, όμως, δεν ήταν αναμενόμενη. Η στάση του το τελευταίο καιρό έδειχνε σαν να τείνει χείρα βοηθείας στην αντιπολίτευση. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία ένα χρόνο τώρα συνεχίζει να κάνει μόνο αυτό και στα τυφλά. Όχι σε όλα! Στα πάντα. Ακόμα και σε όσα είναι προς όφελος της ομοσπονδίας, των σωματείων και των αθλητών.

Από τη μεριά τους, αυτό ήταν και είναι το αναμενόμενο. Απορίας άξιο ήταν πως ο Γιάννης Θεμελιδης είχε μπει σε αυτό το τριπάκι. Οι όποιες διαφορές υπάρχουν δεν μπορεί να έχουν σαν αντίδραση έναν τιμωρητικό χαρακτήρα. Φάνηκε με την στάση του να έχει λησμονήσει τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε την προεκλογική περίοδο. Μια κακόβουλη και άνευ στοιχείων επίθεση που έκανε λόγο για «κουκουλοφόρο των social media».

Μοιάζει, πια, αυτή η παρένθεση να έκλεισε. Η Σοφία Σακοράφα πήρε ένα ισχυρό «ναι» και στο τέλος της ημέρας «μετράει» τις δυνάμεις και δεν έχει την παραμικρή απώλεια. Οι Παναγιώτης Μελαχρινός και Γιάννης Θεμελίδης φρόντισαν με τη στάση τους να θέσουν εαυτούς εντός του πληρώματος που μοναδικό στόχο έχει να συνεχίσει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων που ασχολούνται με το στίβο πραγματικά πιο εύκολη.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία