Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Στίβος: Πέθανε η Ολυμπιονίκης Τόρι Μπόουι σε ηλικία 32 ετών

Στίβος: Πέθανε η Ολυμπιονίκης Τόρι Μπόουι σε ηλικία 32 ετών

Ο παγκόσμιος στίβος πενθεί για την απώλεια της Τόρι Μπόουι

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στίβος: «Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών, η σπρίντερ Τόρι Μπόουι, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Ζανέιρο με τις ΗΠΑ το 2016.

Μεταξύ άλλων, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 4×100μ. γυναικών, το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. και το χάλκινο στα 200μ.

Επίσης, είχε φορέσει δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου το 2017 (στα 100μ. και στα 4×100μ.).

Σε ανακοίνωσή της, η Icon Management Inc. ανέφερε:

«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε την πολύ θλιβερή είδηση ότι η Τόρι Μπόουι απεβίωσε. Χάσαμε μια συνάδελφο, αγαπημένη φίλη, κόρη και αδελφή.

Η Τόρι ήταν μια πρωταθλήτρια Ένας φάρος φωτός που έλαμπε τόσο έντονα! Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της».

Το ρεκόρ της στα 100 μέτρα ήταν 10,78μ. και καταρρίφθηκε στο Γιουτζίν το 2016.

Το αντίστοιχο στα 200 μέτρα ήταν 21,77μ. και γράφτηκε επίσης στο Γιουτζίν το 2017.

Στο άλμα εις μήκος έφτασε μέχρι τα 6,95μ., επίδοση που καταγράφηκε στο Νάπερβιλ το 2014.

Γεννηθείσα στις 27 Αυγούστου 1990, η Μπόουι αγωνίστηκε συλλογικά για το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισιπή και αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια NCAA στο άλμα εις μήκος, κερδίζοντας σε ανοιχτό και κλειστό το 2011.

Κατείχε τα σχολικά ρεκόρ για το άλμα εις μήκος και ήταν επίσης δευτεραθλήτρια NCAA σε εξωτερικούς χώρους το 2012.

Κατετάγη δεύτερη στο άλμα εις μήκος στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ΗΠΑ το 2014 και εκπροσώπησε τη χώρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της IAAF τον ίδιο χρόνο.

Αφού θριάμβευσε στα Diamond League του Γιουτζίν, της Ρώμης, της Νέας Υόρκης και του Μονακό το 2014, η Μπόουι εστίασε στα σπριντ από το 2015.

Ο παγκόσμιος στίβος θρηνεί για την απώλεια της Τόρι Μπόουι:

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία