Ακοντισμός
Η Ελίνα Τζένγκο στον τελευταίο της φετινό αγώνα, στο Diamond League στις Βρυξέλλες, πήρε την 6η θέση στον ακοντισμό με βολή στα 59,98 μέτρα.

Στην ελίτ του ακοντισμού η Ελίνα Τζένγκο- 6η στο Diamond League Βρυξελλών με 59,98μ.

Η Τζένγκο, μπορεί να μην πήρε την πρόκριση για τον τελικό στη Ζυρίχη, όμως έκλεισε τη σεζόν με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με συμμετοχή στα Diamond League.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο στον τελευταίο της φετινό αγώνα, στο Diamond League στις Βρυξέλλες, πήρε την 6η θέση στον ακοντισμό με βολή στα 59,98 μέτρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται πια στην ελίτ του ακοντισμού και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Η φετινή της αγωνιστική παρουσία την οδήγησε και στη σειρά Diamond League. Μπορεί να μην πήρε την πρόκριση στον τελικό στη Ζυρίχη, όμως το σημαντικό είναι πως είναι ανάμεσα στις κορυφαίες. Σίγουρα το μέλλον της ανήκει και μπορεί να τη δούμε στις επόμενες σεζόν να διεκδικεί ακόμη και το διαμάντι.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έριξε την καλύτερη βολή στα 59,98μ. στη 2η προσπάθειά της, ενώ στη συνέχεια ήθελε να βελτιωθεί, αλλά ήταν άκυρη. Έριξε κατά σειρά: 54,10μ., 59,98μ., άκυρη, άκυρη, άκυρη.

Στη βαθμολογία συγκέντρωσε 9 πόντους και δεν μπήκε στην πρώτη εξάδα που οδηγούσε στον τελικό στη Ζυρίχη στις 7 Σεπτεμβρίου. Νικήτρια ήταν η Αμερικανίδα Κάρα Γουίνγκερ με 68,11μ., μια μεγάλη βολή που έριξε στην τελευταία της προσπάθεια. Πέτυχε ρεκόρ ΗΠΑ, ρεκόρ μίτινγκ και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ακολούθησε η Γιαπωνέζα Χαρούκα Γκιταγκούτσι με 63,45μ., η οποία ήταν η πρώτη στη βαθμολογία και τρίτη ήταν η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος με 63,00μ. Η Αυστραλή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλσι- Λι Μπάρμπερ έμεινε 4η με 61,07μ.

Την πρόκριση για τον τελικό στη Ζυρίχη πήραν: Κιταγκούτσι 30β., Γουίνγκερ 18β., Μπάρμπερ 17β., Γιασιουνάιτε 16β., Μούζε 14β., Σποτάκοβα 12β.

Αποτέλεσμα

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία