Δρόμοι
Σπανουδάκη: «Κοιτάζει» το Παρίσι αφού πρώτα είδε την ανθρωπιά να κυριαρχεί στη Ρόδο

Σπανουδάκη: «Κοιτάζει» το Παρίσι αφού πρώτα είδε την ανθρωπιά να κυριαρχεί στη Ρόδο

Διαβάστε τι είπε η Ραφαέλα Σπανουδάκη στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σπανουδάκη: Η 29χρονη σπρίντερ στα 60μ., τα 100μ. και τα 200μ. ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που δεν της επέτρεψαν να υλοποιήσει τα πλάνα που είχε κάνει.

Την Πέμπτη ο ΣΕΓΑΣ δημοσίευσε συνέντευξή της:

«Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Ο ένας τραυματισμός έφερε τον άλλον. Έτσι δεν μπορείς να βγάλεις σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά έγιναν μισές δουλειές. Τη φετινή χρονιά θα τη δω σαν ένα διάλειμμα γιατί όλες οι προηγούμενες σεζόν ήταν έντονες με πολλούς αγώνες», είπε αρχικά η Σπανουδάκη.

Πάντως, μαζί με τον προπονητή της Κώστα Βογιατζάκη ετοιμάζουν ήδη τα πλάνα για την επόμενη χρονιά: «Έχουμε συζητήσει με τον προπονητή μου για την επόμενη χρονιά. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα πέρασμα στον κλειστό στίβο χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα πάω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού στίβου».

Η Σπανουδάκη το επόμενο καλοκαίρι θα κυνηγήσει να πετύχει αυτό που είχε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021: «Στόχος είναι να κυνηγήσω την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε 100 μ. και 200 μέτρα. Και στο Τόκιο είχα αγωνιστεί και στα δύο και θέλω να κρατήσω την… παράδοση».

Μπορεί φέτος η χρονιά να μην κύλησε όπως θα ήθελε όμως παρακολούθησε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: «Είδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν ίσως από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Μπράβο σε όλα τα παιδιά της εθνικής που κατάφεραν και έφτασαν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Η Σπανουδάκη για τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Για την Ελληνίδα σπρίντερ το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο και για έναν ακόμη λόγο. Είδε τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Ρόδο, να δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

«Έζησα από κοντά τις φωτιές στη Ρόδο. Να πω την αλήθεια από τη μια νιώθω μεγάλη στεναχώρια για όλο αυτό που έγινε στο νησί, από την άλλη όμως είμαι ευτυχισμένη για αυτό που συνέβη μετά. Είδα ανθρώπους να δίνουν μάχες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Είδα παιδιά που ενώ δούλευαν το 8ωρο τους μετά βοηθούσαν τον κόσμο που είχε ανάγκη.

Ήταν πραγματικά συγκινητικό όλο αυτό που είδαμε να συμβαίνει στη Ρόδο. Και γενικά σε όλα αυτά που συμβαίνουν αυτό που έχει σημασία είναι στο τέλος της ημέρας να παραμένεις άνθρωπος. Όλη αυτή η εμπειρία που έζησα στη Ρόδο μου έδωσε κίνητρο και μαθήματα γενικώς για τη ζωή. Για να πάμε μπροστά πρέπει να έχουμε ο ένας τον άλλον», ήταν τα λόγια της.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία