Διεθνή
Σοκ έχει προκαλέσει στις Μπαχάμες ο θάνατος του Σάβεζ Χαρτ, τον οποίον πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι στη γενέτειρά του στις Μπαχάμες.

Σκοτώθηκε ο Σάβεζ Χαρτ, «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής από τις Μπαχάμες

Ο Σάβεζ Χαρτ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4x400μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016 στο Πόρτλαντ

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σοκ έχει προκαλέσει στις Μπαχάμες ο θάνατος του Σάβεζ Χαρτ, τον οποίον πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι στη γενέτειρά του στις Μπαχάμες.  

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο Χαρτ ενεπλάκη σε μια διαμάχη γκρουπ ανδρών σε πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου στο Μουντ Χόουπ στο Άμπακο. Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ο Σάβεζ Χαρτ θα έκλεινε στις 6 Σεπτεμβρίου τα 30 του χρόνια. Γεννήθηκε το 1992 στα νησιά Άμπακο στις Μπαχάμες.

Ήταν από τους κορυφαίους αθλητές της νησιωτικής χώρας στα σπριντ με πολλές συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. Είχε πάρει μέρος σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 2013, 2015 και 2017. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 4×400μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού το 2016 στο Πόρτλαντ. Επίσης, είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 4×100μ. στο πρωτάθλημα CAC το 2013. Είχε ατομικά ρεκόρ 10.10 στα 100μ. και 20.23 στα 200μ. Ήταν παντρεμένος και έχει ένα γιο, τον Τσέις Χαρτ. Η αθλητική κοινότητα εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, όπου έχει και τρία αδέλφια. «Με μεγάλη λύπη συμμετέχω στην αθλητική αδελφότητα για να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου ολυμπιονίκη, Σάβεζ Χαρτ», δήλωσε ο υπουργός Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στις Μπαχάμες, Μάριο Μπόουλενγκ.

Μία από τις καλύτερες σπρίντερ της χώρας, η Αντονίκ Στράχαν που βρίσκεται στην Ευρώπη για αγώνες και την Κυριακή αγωνίστηκε στην Πάντοβα ελπίζει να είναι ήσυχος. «Είναι απλά λυπηρό να γνωρίζουμε ότι πέθανε προσπαθώντας να βοηθήσει» και τον χαρακτήρισε «γλυκός, ευγενικός και περιποιητικός άνθρωπος. Είμαι σοκαρισμένη από το γεγονός».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία