Ρίψεις
Σφυροβολία: Δεύτερος ο Φραντζεσκάκης, τρίτος ο Αναστασάκης στο Σομπατέλι

Σφυροβολία: Δεύτερος ο Φραντζεσκάκης, τρίτος ο Αναστασάκης στο Σομπατέλι

Οι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης αγωνίστηκαν στην πόλη που είχαν κάνει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σφυροβολία: Μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε για δύο από τους κορυφαίους Έλληνες ρίπτες, οι οποίοι την Τρίτη (5/9) πήραν μέρος στο μίτινγκ του Σομπατέλι.

Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίστηκαν στην ουγγρική πόλη, όπου είχαν κάνει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Φραντζεσκάκης πήρε τη δεύτερη θέση με καλύτερη βολή στα 74,68 μ., ενώ ο Αναστασάκης ήταν τρίτος με 73,71 μέτρα.

Ο σφυροβόλος που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 72,81 μ. και 72,03 μ., στην τέταρτη βολή είχε 71,41 μ., ενώ ακολούθησε μια ακόμη στα 73,36 μ.

Όπως… παραδοσιακά γίνεται, στην έκτη του βολή σημείωσε και τη μεγαλύτερη επίδοση στα 74,68 μέτρα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση.

Μέσα στη φετινή χρονιά, ο 23χρονος Φραντσεζκάκης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από διάφορα θέματα υγείας, έκανε 12 συνολικά αγώνες και είχε ως κορυφαία επίδοση τα 76,68 μέτρα.

Από την άλλη, ο σφυροβόλος που γυμνάζεται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με τα 73,71 μ. συνέχισε με 73,15 μ., η τρίτη βολή ήταν άκυρη, ακολούθησαν μια στα 73,35 μ. και 73,05 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 73,14 μέτρα.

Για τον 28χρονο η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς πέρα από την 10η θέση που κατέλαβε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, πήρε μέρος σε συνολικά 15 αγώνες με καλύτερη επίδοση στα 77,42 μέτρα.

Την πρώτη θέση στη σφυροβολία στο Σομπατέλι πήρε ο Ούγγρος Μπενς Χάλαζ με 76,84 μ., ενώ ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης ήταν όγδοος με 69,71 μέτρα.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία