Ρίψεις
Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης σε απολαυστική συνέντευξη

Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης σε απολαυστική συνέντευξη – «Έκανα λίγο τεχνική… Τεντόγλου»

Δείτε τι δήλωσαν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης παραχώρησαν μία απολαυστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η ελληνική σφυροβολία και ο στίβος, κατ’ επέκταση, αισιοδοξούν με τα μέχρι στιγμής επιτεύγματά τους.

Από το Σομπατέλι έκαναν την ανασκόπηση της χρονιάς και κατέληξαν στα κλασικά πειράγματα τους, με τον Φραντζεσκάκη να τονίζει ότι χρησιμοποίησε την τεχνική… Μίλτου Τεντόγλου στον αγώνα της ουγγρικής πόλης!

«Καλά πήγε η σεζόν. Σε σχέση με τον τραυματισμό και το πόσο αργά ξεκίνησα καλά. Θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα», είπε ο Αναστασάκης.

Ο Φραντζεσκάκης, από την πλευρά του, τόνισε: «Ήταν η χειρότερη σεζόν που είχα τα τελευταία χρόνια. Κυρίως από τα προβλήματα υγείας, ενώ επανήλθα την κατάλληλη στιγμή δεν μου βγήκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γενικά οι επιδόσεις φέτος δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου. Δεν θέλω να ακούγομαι μίζερος αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τίποτα που έγινε φέτος. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να αφήσω τη χρονιά λόγω των προβλημάτων υγείας.

Και ας έριχνα κυριολεκτικά 60 μέτρα τον Μάρτιο. Είχα το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από πέρυσι δεν με ένοιαζε η υπόλοιπη σεζόν. Ήθελα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να είμαι καλά. Ήθελα να τα δώσω όλα εκεί. Όντως στο Παγκόσμιο δύο εβδομάδες πριν είχα επανέλθει. Όχι στα περσινά μου μέτρα, είχα επανέλθει όμως σε ικανοποιητικά μέτρα. Το θέμα ήταν τεχνικό. Δεν μπορούσα με τίποτα να βρω τα βήματά μου».

Η επόμενη αγωνιστική σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς αρχίζει νωρίς με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και κορυφώνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Και οι δύο αγώνες είναι στόχοι της επόμενης χρονιάς. Είμαστε καλά στο ranking νομίζω δεν θα έχουμε θέμα πρόκρισης. Στόχος μεγάλος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι για εμάς πιο ανοιχτό γιατί λείπουν αθλητές από Αμερική, Καναδά και Χιλή. Οπότε είναι καλύτερη ευκαιρία για εμάς», είπε ο αθλητής που προπονείται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πήρε τη 10η θέση στον τελικό της σφυροβολίας.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Ναι είναι μια καλή ευκαιρία το Ευρωπαϊκό γιατί ίσως αρκετοί το αμελήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως βασικότερος στόχος είναι σίγουρα οι Ολυμπιακοί αγώνες. Αν είναι να διακριθώ κάπου προτιμώ να διακριθώ στο Παρίσι. Όμως και το Ευρωπαϊκό θα είναι καλή ευκαιρία για πλασάρισμα. Αν κάποιοι αντίπαλοι είναι πιο φόρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί με 79 μέτρα να είσαι στα μετάλλια.

Στους Ολυμπιακούς θα είναι δύσκολος αγώνας. Θα έχουν επανέλθει όλοι οι αθλητές ακόμη και αυτοί που φέτος ήταν τραυματισμένοι. Πιστεύω ότι με τους βαθμούς που έχουμε στο ranking έχουμε προκριθεί και ο Μιχάλης και εγώ. Και είναι αρκετά σημαντικό να μην έχουμε αυτό το άγχος την ερχόμενη χρονιά».

Ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη στα Χανιά, στον αγώνα της Τρίτης στο Σομπατέλι, στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, έβγαλε τη μεγαλύτερη βολή του στον αγώνα.

Συνεπώς ο Φραντζεσκάκης έβγαλε από τη δεύτερη θέση τον Αναστασάκη, γεγονός που… θύμισε Μίλτο Τεντόγλου.

«Χθες στον αγώνα του έκανα λίγο τεχνική… Μίλτο Τεντόγλου. Ήταν σε όλο τον αγώνα δεύτερος και στην τελευταία βολή τον πέρασα! Ναι έχω κάνει καλές βολές στην έκτη προσπάθεια. Το ατομικό μου ρεκόρ το έκανα στην έκτη βολή. Πιστεύω ότι οι επιδόσεις αυτές είναι μέτριες. Έχω βάλει άλλους στόχους. Είτε ρίξω 74 μέτρα, είτε 76 μέτρα, είτε 77 μέτρα… αυτά τα μέτρα τα έχω βαρεθεί! Θέλω έναν στρογγυλό αριθμό… Ένα 80άρι», κατέληξε ο Φραντζεσκάκης.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία