Άλματα
Μέρλος: «Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Μέρλος: «Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Αισιόδοξος ο Αντώνης Μέρλος για τη νέα χρονιά

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μέρλος: Τα 2,23 μ. αποτελούσαν επίδοση ορόσημο, καθώς ήταν η επίδοση που του είχε δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το 2018 στο Τάμπερε.

Από τη διοργάνωση της φινλανδικής πόλης έχουν περάσει πέντε έτη και ο 24χρονος αθλητής στο άλμα σε ύψος, κυνηγούσε από την αρχή της χρονιάς ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Αυτό ήρθε το βράδυ της Δευτέρας (4/9) στο μίτινγκ της Μπελιντσόνα στην Ελβετία, όπου ξεπέρασε τα 2,24 μέτρα.

«Ο αγώνας πήγε πολύ καλά. Ήταν υψηλό το επίπεδο. Ένιωθα ότι αγωνιζόμουν σε Diamond League. Όλο το καλοκαίρι κυνηγούσα να μου βγει μια τέτοια επίδοση. Ενώ στην προπόνηση το είχα δει αυτό το άλμα, σε αγώνα δεν είχε βγει. Ήμουν ασταθής όλη τη χρονιά, δεν είχα και πολλούς αγώνες για να βρω τον ρυθμό μου. Τελικά το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ήξερα ότι μπορώ να το κάνω για αυτό το λόγο ήθελα να συνεχίσω τους αγώνες», είπε ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Τσούγκο.

Τι είπε ο Μέρλος για τη νέα χρονιά

Αμέσως μετά το επιτυχημένο του άλμα στα 2,24 μ., ο Αντώνης Μέρλος επιχείρησε να ξεπεράσει και τα 2,28 μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

«Αν ο πήχης πήγαινε στα 2,26 μ. θεωρώ ότι θα το περνούσα. Στα 2,28 μ. είχα ένα καλό άλμα. Ήμουν χαλαρός, αγωνίστηκα χωρίς πίεση και τελικά βγήκε», σχολίασε.

Το νέο ατομικό ρεκόρ όπως είναι λογικό αποτελεί για κάθε αθλητή το έναυσμα για να συνεχίσει να ξεπερνά τον εαυτό του.

«Στη νέα χρονιά θα μπω με περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί είδα ότι οι κόποι που έκανα στο τέλος ανταμείφτηκαν», κατέληξε ο 24χρονος άλτης του ύψους.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία