Κλειστός Στίβος
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στην ανάρτηση της διοίκησης του ΣΕΦ πώς την ευθύνη για τα προβλήματα στο φαληρικό στάδιο έχει η Ομοσπονδία.

ΣΕΓΑΣ: Την ευθύνη για το ΣΕΦ έχει η ίδια η Διοίκηση του σταδίου

Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει στην ανακοίνωσή του πως την ευθύνη για τη συντήρηση και και επισκευή των διαδρόμων στο κλειστό στάδιο έχει αποκλειστικά η διοίκηση του ΣΕΦ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΓΑΣ στην ανάρτηση της διοίκησης του ΣΕΦ πώς την ευθύνη για τα προβλήματα στο φαληρικό στάδιο έχει η Ομοσπονδία.

Κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Δημήτρης Τσιάμης είχαν αναφερθεί στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το στάδιο. Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται και πως έχει παλιώσει πια ο αγωνιστικός χώρος. Η Διοίκηση του σταδίου προχώρησε σε ανακοίνωση που κατηγορούσε πως η ευθύνη είναι του ΣΕΓΑΣ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Στίβου προχώρησε την Τρίτη σε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πώς την ευθύνη για τις υποδομές στο φαληρικό στάδιο φέρει η ίδια η διοίκηση του ΣΕΦ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

«Σε απάντηση των όσων αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Πράγματι το ΣΕΦ από το 2012 και μετά «φιλοξενεί» όλες τις διοργανώσεις Κλειστού Στίβου της Ομοσπονδίας μας, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Κλειστού Σταδίου της Παιανίας, στα οποία καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύσεις και τα οποία ταλανίζουν για πολλά χρόνια την οικογένεια του Στίβου.

Θα συμφωνήσουμε ότι το ΣΕΦ δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα Στάδιο Στίβου, αλλά το να «ζητιανεύουμε» ημερομηνίες για να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις μας, στο μοναδικό Στάδιο που αυτή τη στιγμή υπάρχει για διοργανώσεις Κλειστού Στίβου στη χώρα μας, δεν αναφερόμαστε καν στις προπονήσεις, αυτό σίγουρα ξεπερνά τα όρια.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ, λόγω αδυναμίας του ΣΕΦ (έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης), αναλαμβάνει με δικά του έξοδα (με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό) και την τοποθέτηση των διαδρομών στίβου, σε συνεργασία με εργολάβο που έχει υποδειχθεί από το ΣΕΦ και πάντα με την επιστασία του έμπειρου προσωπικού του Σταδίου. Τώρα από το «αναλαμβάνω την τοποθέτηση», μέχρι «μου ανήκουν οι διαδρομές στίβου», δεν υπάρχει καμία σχέση και σίγουρα αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία ατόμων που δεν έχουν πλήρη γνώση των γεγονότων. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν πριν την ανάρτηση του ΔΤ η Διοίκηση του Σταδίου απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του ΣΕΦ, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα για το τι ανήκει και τι δεν ανήκει στο ΣΕΦ, για να τους ενημερώσουν.

Ενημερωτικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ΣΕΦ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποθήκευση, τη συντήρηση καθώς και για τις απαραίτητες επισκευές των διαδρομών στίβου προκειμένου αυτές να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τη διοργάνωση αγώνων. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όποιες επισκευές ή επιδιορθώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην εγκατάσταση του Στίβου έχουν καλυφθεί από το ΣΕΦ.

Τα όσα αναφέρθηκαν από τον Πρωταθλητή μας, είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και στη Διοίκηση και τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, αλλά το να προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, μεταφέροντας τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα, δεν αποτελεί τη σωστή αντιμετώπιση στο υπάρχον πρόβλημα.

Πεποίθηση του ΣΕΓΑΣ είναι ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μόνο με συνεργασία και όχι δημιουργώντας αντιπαλότητες και θέλει να πιστεύει ότι η Διοίκηση του ΣΕΦ πράγματι «αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις».

Η ανακοίνωση του ΣΕΦ

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του αθλητή και χρυσού Ολυμπιονίκη, κ. Μίλτου Τεντόγλου, η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας εκφράζει τη λύπη της για την ύπαρξη αγωνιστικών συνθηκών που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά standards του κλειστού στίβου πανελλαδικά, αλλά και στους στόχους των αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διοργανώθηκε στο Σ.Ε.Φ.

Επισημαίνεται ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν προορίζεται να αποτελεί αποκλειστικά ένα γήπεδο κλειστού στίβου, παρά μόνο φιλοξενεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση επί σειρά ετών. Οι αθλητικές υποδομές (διαδρομές στίβου, ταρτάν, σκάμμα, εμπόδια) για το εν λόγω πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώνονται μόλις λίγες ημέρες πριν, με αποκλειστική ευθύνη του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), στον οποίο ανήκει και ο σχετικός εξοπλισμός.

Ευθύνη του Σ.Ε.Φ. αποτελεί η διασφάλιση της υγειονομικής προστασίας και της ασφαλούς χρήσης των λοιπών υποδομών του Σταδίου (αποδυτήρια, ιατρείο κ.α.). Η διοργάνωση τελεί υπό την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. εκφράζει τη σιγουριά της ότι αφουγκράζεται προσεκτικά τα αιτήματα των αθλητών και θα δώσει λύσεις».

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία